Tämän kesän avainsana ruoassa taitaa olla helppous. Myöskään suuri rakkauteni avokadoa kohtaan ei tunnu osoittavan vähenemisen merkkejä eli kannan edelleenkin verkkopusseja kotiin. Suurin osahan niissä olevista avokadoista on raakoja, mutta kun malttaa muutaman päivän, niin ne kypsyvät päivän välein.
Kesäaikaan avokadon ja tomaatin liitto on täydellinen. Tomaatit maistuvat siltä kuin niiden kuuluukin ja punaposkiset herkut ovat jo edullisia. Ostin tänään torilta 2. laadun tomaatteja 1,50€/ kg. Tässä tapauksessa 2.laatu tarkoitti erilaisia kokoja. Mielestäni tomaatit ovat kauneimmillaan juuri eri kokoisina. Ihme touhua!
Illalla savustimme kotimaista merilohta, jota aion syödä seuraavan kahden viikon aikana niin paljon kuin napa vetää, koska sen jälkeen sitä ei taas saa ennen ensi kesää. Tänään ostin vaatimattoman 3 kg palasen. Osa savustettiin, osa odottaa fileenä ja osa menee keittoon. Taitaa olla suht´ kalaisa viikko tulossa. Mietin savustetun kalan kanssa jotakin salaattia ja yllätys, avokadot tuijottivat minua korista tomaatien kanssa. Ihanaa perusavokadosalaattia ja sopii hyvin niin kalan kuin lihankin kanssa.



Avokado-tomaattisalaatti
Ainekset
- 3 pienehköä avokadoa
- 1/2 limen mehu
- 2 tomaattia
- 1 mozzarella
- 1 kevätsipuli
- sormisuolaa
- pippuria
- korianteria tai basilikaa
Valmistusohje
- Puolita avokadot. Poista kivet. Tee veitsellä avokadoon ristikko ja ota sen jälkeen palat lusikalla pois puolikkaasta kulhoon. Purista päälle limen mehua.Puolita tomaatit ja tee kuutioita. Laita kulhoon. Tee mozzarellasta kuutioita ja lisää kulhoon. Silppua kevätsipuli ja lisää kulhoon. Sekoita varovasti lusikalla nostellen. Lisää ripaus sormisuolaa ja pippuria. Lisää halutessasi korianteria tai basilikaa sekaan.