Kun kesä alkaa niin grilli kuumenee meillä lähes päivittäin. grillissä on kanaa, pihviä tai kalaa. Ongelmaksi muodostuu erilaisten lisukkeiden keksiminen, ettei aina olisi samaa grillattua kesäkurpitsaa. Päivällä riittää pelkkää salaatti, mutta illalla olisi kiva syödä jotakin lämmintä lisuketta, mielellään kasviksista.
Tämä löytyi kirjastaGluteenitonta ruokaa koko perheelle. Kirjassa on monta hyvää lisukevaihtoehtoa kesälle, mukavan näköisiä kakkuja ja myös vinkkejä gluteenittomaan leivontaan. Varsinaisia leipäohjeita ei kirjassa ollut. Aika monessa ohjeessa käytetään riisijauhoseosta, jonka sekoitusohje mainitaan kirjassa. Ehdottomasti seuraavana kokeilulistalle menee mielenkiintoisen oloinen Bataattikakku, joka tarjoillaan lämpimänä voin kanssa. Oiva kirja gluteenittomia reseptejä tarvitsevalle, mutta myös viljoja karttavalle. Pienenä miinuksena mainattakoot, että muutamassa reseptissä käytettiin soijakastiketta, joka sisältää normaalisti vehnää. Gluteeenitontakin löytyy, mutta tarkkana pitää olla.
Ensimmäisenä otin kokeiluun kesäkurpitsalettuset, jotka olivat helpot, nopeat ja erittäin maistuvat. Ohjeessa lettujen kanssa tarjoiltiin tomaattikastiketta, mutta koska chilikaipuuni on huipussaan korvasin tomaatin makealla chilikastikkeella, joka sopi loistavasti lettujen kera. Grillattua kanaa ja kesäkurpitsalettuja, hyvää.
Kesäkurpitsalettuset
8-10 kpl
5 dl kesäkurpitsaraastetta
1 kevätsipuli
4 viipaletta prosciuttoa tai muuta kinkkua (käytin prosciuttoa)
2 reilua rkl oliiviöljyä
2 kananmunaa
2 reilua rkl vaaleaa riisijauhoa
2 reilua rkl parmesaaniraastetta
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
2 tl hienonnettua basilikaa
paistamiseen oliiviöljyä
Tarjoiluun
tomaattikastiketta (makeaa chilikastiketta) ja ranskankermaa
Kaada raastettu kesäkurpitsa siivilään, painele siitä ylimääräinen kosteus ja jätä valumaan.
Leikkaa kevätsipuli ja kinkku hyvin hienoksi silpuksi.
Sekoita öljy, kananmunat, riisijauho, parmesaani, suola ja ripaus mustapippuria suuressa kulhossa. Vatkaa, kunnes taikina on tasaista, kaada sitten joukkoon kesäkurpitsa, kevätsipuli, prociutto ja basilika ja sekoita hyvin.
Kuumenna pinnoitetussa paistinpannussa hieman öljyä keskilämmöllä ja paista taikinasta pieniä lettusia molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi.
Tarjoile lettuset lämpiminä tomaattikastikkeen (makean chilikastikkeen) ja ranskankermanokareen kanssa.