Kuva: www.marthastewart.com
Pitkä ja todella kuuma kesä
Lupaan, etten sano kertaakaan tänä kesänä että on liian kuuma. Järjettömän pitkän talven ja kylmän kevään jälkeen on yksinkertaisesti aivan pakko tulla pitkä ja todella kuuma kesä. Olen valmistautunut kesään pinolla uusia keittokirjoja ja sisustuslehtiä, joita voin sitten helteellä selailla.
Kesäruokamme on mahdollisimman nopeaa, yksinkertaista ja hyvää. Valitaan kolmesta vaihtoehdosta kala, kana tai liha ja sitten rakennetaan sopiva marinadi. Laitetaan valittu grillattava marinadiin ja jätetään marinoitumaan niin pitkäksi aikaa kuin jaksaa odottaa. Sitten valitaan lisuke salaattia, perunaa tai kasviksia. Seuraa ruoanlaiton haastellisin osio: perunoiden ja kasvisten keittäminen, grillin sytytys ja grillaus sekä voirasian ja oliiviöljypullon pöytään kantaminen.
Ihanien kotimaisten kasvisten makuun voin tai oliiviöljyn kanssa ei voi kyllästyä, kausi on niin lyhyt ja maku niin hyvä. Punaposkiset tomaatit eivät tarvitse vierelleen kuin mozzarellaa, basilikaa, ripauksen mustapippuria ja oliiviöljyä. Kukkakaalit ja parsakaalit tarvitsevat pienen ripauksen hyvää suolaa ja meijerivoita. Jos oikein haluaa hienostella voi pihvin päällä laittaa hieman vuohenjuustoa ja kaataa lasiin tilkan viiniä.
Kesän iloja ovat yhdessäolo, kiireettömyys, kesän ihanat tuoksut, lintujen laulu, lämpö, lasten iloiset kiljahdukset, soutelu, kalastaminen, uiminen, saunominen, lukeminen ja tietenkin se hyvä ruoka. Mitä muuta ihminen voisikaan tarvita?
Miksi minulla on sitten pino uusia keittokirjoja, jos menu on tällainen? Kesällä saattaa jonakin päivänä iskeä inspiraatio ja silloin apu on lähellä.
Ihanaista kesää hellan ja viinilasin välistä!