Vihdoinkin saa syödä jäätelöä hyvällä omallatunnolla, vilusta kärsimättä ja laadusta tinkimättä. Ajattelin taas välillä hemmoitella meitä aikuisia. Silloin harvoin kun syödään jäätelöä, syödään hyvää jäätelöä. Semifreddo ei vaadi jäätelökonetta, mutta muutama ylimääräinen tunti pitää löytyä, jotta jäätelö ehtii tekeytymään pakastimessa. Sen ajan voi vaikka lötkötellä aurinkotuolissa.
Ihana helleaalto on siis vihdoinkin täällä. Meidän mökkipitäjässä aurinko on paistanut ilmeisesti keskimääräistä enemmän, koska Luvia valittiin Suomen kesäisimmäksi kunnaksi. En kiellä, tykkään Luviasta todella todella paljon ja onhan täällä ollut lämpöistä vaikka merenrannalla vähän tuuleekin.
Tässä kuitenkin kesän coolein kuningatarsemifreddo, johon on lurautettu joukkoon Dooley´s toffeekermaliikööriä antamaan pientä twistiä. Tämä ei siis ole lasten jäätelöä. Lapsille sopivaa tästä saa kun laittaa 2 dl kermaa ja jättää liköörin pois.
Helteisiä päiviä ja makoisia semifreddoja!









Kuningatarsemifreddo
Ainekset
- 100 g mustikoita pakaste tai tuore
- 100 g mansikoita
- 50 g vadelmia
- 2 dl kondensoitua makeutettua maitotiivistettä
- 2 valkuaista
- 1,5 dl kermaa
- 0,5 dl Dooley´s likööriä
- 0,5 dl tomusokeria
- 2 keltuaista
- 6-8 jäätelövohvelia
Valmistusohje
- Laita mansikat ja kondensoitu maitotiiviste tehosekoittimeen ja anna pyörähtää muutaman kerran. Marjoista saa jäädä palojakin sekaan.
- Vatkaa kerma kuohkeaksi. Lisää siihen maito-marjaseos, tomusokeri ja keltuaiset samalla vatkaten.
- Vatkaa valkuiaiset kovaksi vaahdoksi. Nostele valkuaisvaahto varovasti marjaseoksen sekaan. Kaada kannelliseen tarjoilukulhoon ja laita pakastimeen.
- Pakasta seosta vähintään 4 tuntia . Ota sulamaan jääkaappiin noin puoli-tunti ennen tarjoilua. Tarjoile jäätelövohveleista tai sellaisenaan.
Vinkit
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
1 comment
Kiitti hyvästä ohjeesta.
Osallistu kastehelmi kulhojen (6)arvontaan mun blogissa.