Nyt riittää hellettä ja kuin tämän tietäen suunnittelin drinkin nimeltä HOT MANGO. Heat is on!

Keväällä meillä oli jatkoa viime vuoden Amsterdamin Bols Academyn -kurssille, jossa suunnittelimme omat drinkit (voit lukea siitä täältä ja ohjekin löytyy sieltä) ja nyt tällä kertaa Bols Academyn Ambassador Marcin Cebula tuli opettamaan meille drinkkien tekoa Clarionin kattobaariin. Tullessamme emme tietäneet, mitä suunnitelmissa oli, joten aikamoisen yllätyksen aiheutti kun pääsimmekin suunnittelemaan omat drinkit myyntitarkoitukseen. Drinkkejä olivat tekemässä Lumo lifestyle, Beach house kitchen, Viimeistä murua myöten ja Liemessä toivottavasti olette tutustuneet näihin blogeihin jo aikaisemminkin. Nyt viimeisenä myyntiin tulee minun drinkkini. Kaikilla on ollut oma viikkonsa. Tämä on siis leikkimielinen kisa, kenen drinkki on suosituin ja mitään kaupallista hyötyä me emme tästä saa. Hyvää mieltä!

Tällä viikolla on sitten minun vuoroni eli for this week only – Heat is on at the roof top bar of Clarion – HOT MANGO
Tropiikin pehmeyttä mangosta ja thaibasilikasta, rippanen granaattiomenan makeutta, inkiväärin ja ginin terästys ja vähän limeä. Kokonaisuus raikas, pehmeä ja niin kuuma, koska ihana inkivääri. Älkää pelästykö ohjeessa mainittua ginger beer -juomaa, nimestään huolimatta se ei ole olutta vaan huippuhyvää alkoholitonta inkiväärijuomaa.
————-


HOT MANGO
Ainekset
- 4 cl mango pureeta itse tehtyä + 2 thaibasilikalehteä
- 4 cl Roku gin tai vastaava hyvä gin
- 1 cl Bols granaattiomena
- 15 cl Ginger beer Fever tree
- 2 cl limemehua
- 1-2 cl sokerilientä
- jäät
Koristele
- Thaibasilika
- sokeroiduilla inkiväärinpaloilla.
Valmistusohje
- Tee mangopuree. Murskaa sauvasekoittimella mango ja thaibasilika soseeksi. Kaada lasin pohjalle. Lisää gin ja granaattiomenalikööri. Kaada sekaan ginger beer, sokeriliemi ja limemehu. Koristele.
————–
Mikä sitten on in tällä hetkellä drinkkien teossa?
– paluu 80 ja 90-luvulle ja klassikkoihin. Hot shots are back, kyllä niitä myydään hullun lailla taas maailmalla.
– drinkeillä pitää olla tarina, kokonaisuuden pitää olla houkutteleva, millaisessa lasissa tarjoillaan, mitä koristeita.
– toiminnalliset drinkit ovat pop, asiakas saa tehdä ja drinkki saattaa sen myötä olla jokaiselle hieman erilainen. Esimerkkinä vaikka kahden lasin tarjoilut, jolloin asiakas itse päättää sekoittaako, sekoittaako vähän vai juoko erikseen. Syötävät koristeet, sulavat koristeet, mausteiden lisäykset yms.
– ekologisuus on tietenkin edelleen se juttu ja toivottavasti aina tästä eteenpäin. Hävikkiä yritetään saada minimiin ja esim. käytettyjen hedelmien lehtiä käytetään koristeena. Hedelmien kuoret hyödynnetään ja pillit ovat tietysti aivan jostakin muusta kuin muovista.
– juomissa käytetään spraytuoksuja, mausteita, karkkeja, vain taivas on rajana. Lasin reunoihin voidaan hieraista erilaisia hedelmiä ja jo se muuttaa juoman luonteen, koska tuoksu on yhtä tärkeä kuin makukin ja yhdessä ne ovat tietysti enemmän.
– personoidut drinkit, näette tuosta alakuvasta, että drinkin päälle oli teetetty kuva, joka suli juomaan. Enää ei siis ole pelkästään kakkukuvia vaan myös drinkkikuvia.
– tuo barbi kylpyammeessa oli Splish splash -drinkki Amsterdamissa, joka tuotiin laulun, musiikin ja aurinkovarjon saattelemana pöytään Amsterdamissa.








Tällaisena viinin ystävänä drinkkien tekeminen on äärimmäisen mielenkiintoista ja inspiroivaa, mutta koska olen niin vieraalla maaperällä, on se myös vaikeaa. Liköörien maut ovat vieraita, mutta oppia ikä kaikki. Nyt minulla on rivistö Bolsin likööripulloja ja yritän rakennella uusia elämyksiä. Viinilasillisen sijaan on todellista luksusta rakentaa hyvä cocktaili viikonloppuna. Ehkä ongelma on enemmänkin siinä, että ei haluaisi kokeilla huonoja reseptejä, mutta en maista suussani reseptiä ennenkuin drinkki on lasissa. Siksi tämä homma vaatii vähän harjoittelua.
Tästä drinkistä tykkäsin aivan hulluna. En ole koskaan tykännyt liian makeista juomista ja tämän balanssi oli juurikin täydellinen.




HOT MANGO DRINKKI ON VIIKON COCKTAIL CLARION HELSINGIN KATTOBAARISSA 22.7.-28.7.2019
Clarion Helsingin huipulta löydät Sky Roomin – kohtaamispaikan, joka tarjoaa kaupungin parhaimmat näkymät. Tervetuloa nauttimaan Helsingin kattojen ylitse levittyvästä näkymästä ja tietysti tekemästäni drinkistä. Minä en pääse paikalle pitkän välimatkan vuoksi, mutta laittakaa ihmeessä minulle kuvia jos käytte tai
tägätkää IG-kuviin
#hotmango
@johanna_koskiranta
#bolscocktails
,niin teen laaduntarkkailua täältä kotoa käsin.
Clarion Helsinki
SKY ROOM HELSINKI, Tyynenmerenkatu 2, 00220 Helsinki
Aukioloajat:
Ma-To 18-01
Pe-La 15-02
Su 18-00

Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
1 comment
Tämä on niin hauska kisa♥ Pian tiedetään kuka voittaa kilvoittelun.
Tässä on monia mieluisia elementtejä, inkivääriolutpohjaiset juomat ovat muutenkin suosikkejani.
Olen vähän hämmästuksekseni huomannut, että jopa täällä Thaimaassa pillit ovat vaihtuneet miltei joka paikassa metallisiin uudelleenkäytettäviin -hyvä niin, koristeet mehuissa ja cocktailessa ovat muuten kukkia ja lehtiä.