Kesällä tulee nautiskeltua myös makkaraa. Teetimme ison määrän lisäaineetonta makkaraa peuranlihasta. Kaunis ajatus oli tehdä makkarat itse, mutta ehkä sitten ensi vuonna…
Makkara säilyy pakastimessa ja sulatettuna jääkaapissa 3 pv, mutta on huomattavasti mukavampaa syötävää kuin lisäaineelliset pötkylät. Testasimme alkukesästä Snellmannin lisäaineetonta All Natural-tuotesarjaa ja se on aivan loistava lisä kaupan makkaroihin. Sarjasta löytyy maalaismakkara, chorizo, bratwursti, merquez, lenkki, nakki ja Iivarimakkara. Arvostan äärimmäisen paljon sitä, ettei tuotteisiin ole lisätty kaikkea turhanpäivästä ja sitä että lihapitoisuus on kohdallaan.
Kivaa kevennystä ja raikkautta makkaralle saa tästä kesäsalaatista. Edellispäivänä grillailin makkaroiden kera mansikoita ja lisäsin niitä salaatin päälle. Mansikat ja manchego on täydellinen liitto, niin salaatissa kuin jälkkärinäkin. Erityisen täydellisiä yhdessä, kun mansikat kävivät grillissä mehustumassa. Vesimeloni antaa mukavaa vastapainoa makkaran rasvaisuudelle.
Sinappia tämä makkara ei kaipaa, jos kyseessä on joku mausteisempi makkara, niin kermaviili ruohosipulikastike on ihanaa tai creme fraiche ihan sellaisenaan. Jos kaapissa on paksua balsamicoa, niin se on aivan parasta tähän.
Kesäsalaatti
Ainekset
- Salaattia
- Kurkkua
- Vesimelonia paloina
- Manchego-juustoa paloina
- Kesäsipulia varsineen
- Mansikoita grillin kautta tai sellaisenaan
- Salaattikastikkeeksi oliiviöljyä ja punaista balsamicoa