Niin se juhannus katosi. Juhannusaatto oli kaunis ja aurinkoinen, eikä tänä juhannuksena tarvittu glögiä lämmikkeeksi. Nautimme hyvästä simppelistä kesäruoasta ja mölkky lensi. Juhannuspäivänä merituuli iskeytyi rantaan sillä voimalla, että pysyttelimme sisällä suurimman osan päivästä. Onneksi sunnuntai tarjoili lämpöä molempien päivien edestä ja pääsimme pihahommiin.
Tein juhannusaatoksi kivan kesäisen salaatin, joka sopii kesännoutopöytiinkin. Salaatin kanssa pöydässä oli juuri savustettua villiä suomalaista lohta, silakkaa, silliä, kraavia lohta, hovimestarinkastiketta ja erilaisia salaatteja. Tämä oli niin hyvää savukalan kanssa, mutta toimii varmasti myös tonnikalan kanssa lounassalaattina. Resepti on Elle Mat och Vin -lehdestä.
Mukavaa viikonalkua!


Ruotsalainen kesäinen perunasalaatti kananmunalla
Ainekset
- 1 kg peruna uusia
- 1 punasipuli
- 3 kevätsipulia varsineen
- 30 g voita
- 4 rkl punaviinietikkaa
- suolaa
- pippuria
- kapris
- 2 kananmuna
- 1/2 nippu tilli
- 1/2 ruukku ruohosipuli
Valmistusohje
- Keitä kananmunia n. 8 minuuttia. Viilennä, kuori ja hienonna. Keitä perunat kypsäksi miedossa suolavedessä ja anna jäähtyä. Siivuta perunat. Siivuta punasipuli ohueksi. Ruskista voi kattilassa vaalean ruskeaksi pähkinäisen tuoksuiseksi, varo polttamasta. Lisää sekaan punaviinietikka. Lisää sekaan punasipuli ja anna kiehua hiljakseen 5-7 minuuttia, kunnes sipuli on pehmentynyt. Kaada seos perunoiden päälle ja sekoita varovasti, mutta hyvin.
- Kuutioi kananmuna, silppua tilli ja ruohosipuli ja lisää salaatin päälle. Lisää lopuksi kaprikset. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile välittömästi.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass