Vaaleanpunaiset ja kuohuvat vinkit ovat ajankohtaisia. Vappu ja äitienpäivä ovat kulman takana ja kaikkien aikojen rosékesä on käynnistymässä. Viime vuonna lanseeratun Rosé Rieslingin suosio on ollut ennennäkemätöntä, eikä sille näy loppua. Se ei ole mitenkään ihme, onhan Riesling yksi suomalaisten lempirypäleistä ja viini taipuu erinomaisesti ruoan kaveriksi.
Nyt vuorossa ovat rosékuohuvat. Ne on pitkään mielletty hempeiksi naisten viineiksi, mutta väristään huolimatta ne ovat juurikin niitä rotevampia. Miestenkin kannattaa antaa mahdollisuus rosékuohuville, saatatte yllättyä. Minulle rosésamppanjat ovat aina olleet suuri suosikki, joten odotan millaisia vaaleanpunaisia herkkuja Alkoon tulee tälle kesälle.
Lindauer special reserve rosé brut
15,90€ / 0,75 Alko (tilausvalikoima)
Chardonnay 52%, Pinot Noir 46%, Pinotage 2%
Lindauerin kuohuviinit ovat pokkaileet palkintoja ja todennäköisesti tämä ei tule tekemään poikkeusta.
Briossia, hedelmäisyyttä, karpaloa, vadelmaa. Harmoninen pitkä maku.
Erinomainen viini vaikkapa parsalle, pehmeille juustoille, hedelmätortuille.
Lindauerin palkittu Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut on yksi vakiokuohuvistani. Se ei petä koskaan eli jos tämä on kokeilematta, suosittelen sitä myös. Lindauerin Special Reserve -sarjassa käytetään perinteistä valmistusmenetelmää pullokypsytys hiivasakan päällä 24kk, joka tuo viineihin samppanjamaista briossia.
Pierre Chavin Côtes de Provence Organic
15,98€ Alko
Luomu, vegaaninen
Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache Noir, Rolle, Syrah
Punaisia marjoja, kukkeutta, kuiva, tasapainoisen hapokas
Erinomainen ruokaviini. Kokeilin parsan, hollandaisen ja ahventen kera, täydellinen yhdistelmä. Saattaa olla yksi tämän kesän suosikkiroseistani.
Les Fumees Blanches Vin Biologique Rosé
35,99€ /3l hanapakkaus Alko
Luomu ja vegaaninen
Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris
Vadelmaa, mansikkaa, kypsiä marjoja, hedelmäinen ja tasapainoinen kokonaisuus.
Francois Lurtonin viinintekijä Xavier-Luc Linglin kertoili, että viinin rypäleblendi vaihtelee jatkuvasti. Viinin halutaan olevan aina mahdollisimman tarkkaan edellisen erän kaltainen. Näin me kuluttajat saamme jatkuvasti tasalaatuista ja saman makuista viiniä. Vain tarpeeksi isolla viinintekijällä on mahdollisuus tällaiseen eli tässä tapauksessa kuluttajat hyötyvät.
Kesäiset ruoat, salaatit, pastat, kasvisruoat
Kurkkaa myös
https://hellanjaviinilasinvalissa.fi/vapun-10-suolaista-ja-makeaa-herkkua/
https://hellanjaviinilasinvalissa.fi/kampasimpukkaleivat-ja-kuohuvaa/
https://hellanjaviinilasinvalissa.fi/perjantain-viinivinkki-ja-kalastajan/
https://hellanjaviinilasinvalissa.fi/lohta-tartar/
Makoisia hetkiä!