Kokeilimme viikonloppuna Nigellan Express -kirjasta toisenkin reseptin. Kaikessa yksinkertaisuudessaan kirjan reseptit tuntuvat toimivan loistavasti. Olin ottanut pakastimesta sulamaan isohkon palan hirven sisäpaistia, mutta ajatus uunipaistista ei napannutkaan. Kirjasta löytyi juuri sopiva resepti tähän. Tämä on tarkoitettu naudanlihalle, mutta toimi ihan yhtä hyvin myös hirvenlihalle.
Teimme tuolla samalla marinadimäärällä 3 pihviä (alkuperäisessä ohjeessa 1 pihvi), mutta annoksen olisi näin jälkikäteen ajatellen voinut tuplata, näin marinadia olisi jäänyt enemmän myös parsakaalien päälle kaadettavaksi. Pihvejä kannattaa tehdä isompi määrä, koska seuraavaksi päiväksi jääneet rääppeet olivat todella herkkuja kylmänä ihan sellaisenaan tai salaatin kanssa.
Lisukkeeksi höyryttelin muutaman parsakaalin.


Pihviviipaleet sitruunan ja oreganon kera
Ainekset
- 3 kpl 2.5 cm naudan pihvi
- 1 rkl riivittyjä oreganon lehtiä tai timjami
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna
- 1 dl ekstra-neitsytoliiviöljyä
- 1/2 sitruunankuori ja -mehu luomu
- 1 tl sormisuolaa
- pippuria myllystä
Valmistusohje
- Kuumenna paksupohjainen paistinpannu (esim. valurauta). Sivele pihvi öljyllä ja paista pannulla n. 3 minuuttia molemmilta puolilta. Liha jää näin sopivan raa´aksi, marinadissa oleva sitruuna “kypsentää” sitä myöhemmin lisää.
- Sillä aikaa kun pihvi paistuu, laita oreganonlehdet, valkosipuli, sitruunankuori ja -mehu sekä suola ja pippuri laakeaan, matalaan vuokaan.
- Kun pihvi on paistunut, laita se marinadiin 4 minuutiksi molemmin puolin Nosta pihvi sitten leikkuulaudalle ja leikkaa se viistosti ohuiksi suikaleiksi.
- Marinoimisen jälkeen, kaada pihvien marinadi kevyesti kypsyneiden parsakaalien päälle
![]() |
1 comment
thanks for sharing.