Kinkku-raparperipiirakka saattaa kuullostaa hyvinkin eksoottiselta, mutta maisteltuani ajatusta hetken suussani, olin varma että tämä toimii. Raparperi säilyy kirpakkana, mutta kun tarjoilee tämän creme fraichen kanssa on yhdistelmä aivan täydellinen. Seuraavan piirakkaan kokeilen vielä yhtä juttua, mutta siitä myöhemmin, eihän sitä koskaan tiedä mitä siitä tulee.
Raparperia tulee tänä vuonna taas reilusti ja pitää kaivaa kaikki vanhat ohjeet esiin mm. chili-raparperichutneyä on tehtävä lihan kaveriksi tai raparperihässäkkää jäätelön päälle. Voitte siis uskoa, että lähiaikoina täältä tulee rapaperireseptejä ja paljon.
Muistattehan, että raparperi kannattaa irroittaa juuresta kiertämällä eikä puukolla leikaten, näin raparperi säästyy ylimääräisiltä taudeilta ja rehottaa seuraavanakin vuonna.

Kinkku-raparperipiirakka
Ainekset
Pohja
- 150 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 3 rkl vettä
Täyte
- 200 g kinkkua
- 100 g raparperia
- 60 g 1/3 osa punaista paprikaa)
- 150 g juustoraastetta
- 3 kananmunaa
- 200 g täysrasvaista creme fraichea
- 1 dl maitoa
- 1/2 tl mustapippuria
- Creme fraichea
Valmistusohje
- Nypi voi, vehnäjauhot ja suola tasaiseksi ja lisää 3 rkl vettä. Painele taikina tasaiseksi ja laita piirrakkavuokaan ja sen reunoille. Laita vuoka jääkaappiin n. 10 minuutiksi. Lämmitä uuni 200-asteeseen (kiertoilma). Laita vuoka uuniin n. 10 minuutiksi. Tee täyte tällä välin.
- Leikkaa kinkku pieneksi. Pese raparperi ja kuori, siivuta pieniksi ohuiksi paloiksi. Raasta juustoraaste. Sekoita keskenään kananamunat, creme fraiche, maito, mustapippuri ja juustoraaste. Ota piirakkapohja uunista ja laita sen päälle kinkku, raparperi ja halutessasi vähän paprikaa. Kaada juustoraasteseos päälle. Laita uuniin 200-asteeseen n. 30-40 minuuttia. Kun piirakka tummenee liikaa laita päälle leivinpaperi.
- Tarjoile creme fraichen kera.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
1 comment
Vai että raparperia ja kinkkua, kuulostaa niin mielenkiintoiselta että pitää vvarmaan kokeilla! 😉 Mutta toisaalta, tein itse viime kesänä raparperikaritsanpotkia ja ne olivat herkullisia, joten mikse raparperi toimisi kinkunkin kanssa. 😀
http://blogit.kauneusjaterveys.fi/pilketta/karitsanpotkia-ja-raparperia/