Leppoisa sunnuntai – kakkua ja herkkutatti-kinkkupiirakka ja mikä parasta Ison Murun tekemänä. Olin synttäripäivänä Kööpenhaminassa, joten synttärikemut vietettiin tänään ja huomenna juhlitaan jälleen synttäreitä. Ihana, pieni Hippu-koira täyttää kokonaiset 1 vuotta. Luvassa on maksalaatikkokakku, jonka välissä on kuohkeaa peuran jauhelihaa ja kuorrutuksessa juustoraastetta. Kynttilän virkaa toimittaa nakki, mikäs muukaan. Lupaan kuvamateriaalia tästä huikeasta luomuksesta huomenissa facen ja instan puolelle.
Tämänpäiväinen kinuskikakku oli blogissa ennenkin esiintynyt ja edelleenkin mielestäni se ehdottoman paras kinuskikakku. Tällä kertaa täyteeseen sekoitettiin mukaan vadelmia ja unohdettiin hillot pois.
Ison Murun herkkutatti-kinkkupiiras oli niin loistava, että resepti pitää saada heti teille. Joten tässä erinomainen kinkku-herkkutattipiirakka. Jos herkkutatteja ei tullut pakastettua viime syksynä, niin vaihtakaa toiseen sienilaatuun. Jos korvaatte kaupan herkkusienillä, niin ne kannattaa paistaa pannulla, jotta ylimääräiset nesteet lähtevät.
Oikein mahtavaa viikonalkua. Tänään oli jo kevättä ilmassa!

Kinkku-herkkutattipiirakka
Ainekset
Luontaisesti gluteeniton pohja pyörään piirakkavuokaan
- 100 g voita
- 2 dl Semperin gluteeniton hieno jauhoseos
- 1/4 tl suolaa
- 2 rkl kylmää vettä
- 1/2 dl juustoraaste
Täyte
- 200 g pakastettuja herkkutatteja joista neste pannulla haihdutettu ennen pakastusta / vastaava määrä tuoreita
- 2 sipulia
- 2 rkl voita
- 100 g savukinkkua
- 100 g voimakasta juustoa raasteena esim. emmental
- 2 dl creme fraiche täysrasvaista
- 2 munaa
- mustapippuria
- suolaa
Valmistusohje
- Sekoita suola ja jauhot ja lisää voi paloina, nypi tasaiseksi massaksi. Lisää kylmä vesi ja juustoraaste ja vaivaa kunnes alkaa irtomaan sormista. Pohja on aika ohut eli jos haluat vähän paksumman version tee annos 1,5 kertaisena. Laita pohja taikinakulhossa kylmään ja tee sillä aikaa täyte.
- Ota sienet sulamaan, silppua sipulit ja kinkku. Kuullota sipulit voissa pannulla, lisää sienet ja kinkku. Sekoittele hetki, mausta suolalla ja mustapippurilla. Jätä jäähtymään. Sekoita kulhossa juustoraaste, creme fraiche ja kananmunat tasaiseksi massaksi, lisää sieni-kinkku-sipuliseos ja sekoita tasaiseksi. Ota piirakkapohja jääkaapista ja taputtele se tasaiseksi piirakkavuokaan reunat kohottaen. Kaada täyte päälle. Laita uuniin 200 astetta n. 30 min. (kiertoilma 185 astetta) kunnes väri on kauniin ruskea.