Tällaista herkkua tuli tehtyä venetsialaisiin ja se on todellakin täyttä tavaraa, kuten ainesmääristä näette. Olihan se hyvääkin, limen raikkaus kompensoi makeutta. Pellillisestä tulee valtava määrä, koska makeuden vuoksi nämä kannattaa leikata aika pieniksi paloiksi. Laitoin varmuuden vuoksi puolet piirakasta pakastimeen, etten syö kaikkea. Joku roti sentään pitää olla.
Edit: maistuvat muuten aika hyvältä suoraan pakastimestakin syötynä


Kookos-limeviipaleet
Ainekset
- 1 pellillinen
- 450 g pehmeää voita
- 5 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 4 pestyn limen kuori
- 6 luomukananmunaa
- 7,5 dl vehnäjauhoja tai gluteenittomia jauhoja
- 5 dl kookoshiutaleita
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
Limettikuorrute
- 125 g pehmeää voita
- 6 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 pestyn limen raastetut kuoret ja 1 limen mehu
- 200 g tuorejuustoa Philadelphia
- Sitruunan ja limetin kuorta koristeluun
Valmistusohje
- Kuumenna uuni 175-asteeseen. Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi, sekoita joukkoon limetin raastetut kuoret ja kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten.
- Sekoita jauhot, kookoshiutaleet, leivinjauhe ja suola keskenään ja kääntele seos vaahtoon.
- Aseta leivinpaperi reunallisen uunipannun pohjalle ja täytä pannu taikinalla.
- Kypsennä kakkua uunin keskiosassa noin 25 minuuttia.
- Jätä kakku jäähtymään ja sekoita kuorrute.
- Valmista limettikuorrute. Vaahdota voi, tomusokeri, vaniljasokeri, raastettu limetinkuori, limettimehu ja tuorejuusto. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja leikkaa kakku viipaleiksi. Raasta pintaan pestyn limen ja sitruunan kuorta.
Vinkit
Leikkaa kakkuset pieniksi annospaloiksi, koska ovat tuhtia tavaraa. Pakasta osa ja maista suoraan pakastimesta, hullun hyvää.
Ohje: Vielä yksi pala – Leila Lindholm
Ohje: Vielä yksi pala – Leila Lindholm
2 comments
Näyttävät todella herkullisilta. Lime sopii siihen varmasti ihanasti:).
Aika kivasti raikasti kokonaisuutta, joka todellakin oli makea. Tämä on sokerihiirien todellinen herkku 🙂