Olen syönyt kesän aikana kirsikoita, valkoisia persikoita, aprikooseja, vesimeloneita enemmän kuin koskaan. Olen myös valmistanut niistä ruokaa, salaatteja, jälkkäreitä, grillannut, laittanut uuniin ja sellaisenaan suuhun. Ei ole minkäänlaista tarvetta karkkeihin kun pitää näitä käden ulottuvilla. Laatikollinen aprikooseja ja valkoisia litteitä persikoita on jatkuvassa kypsytyksessä keittiön tasolla. Kaupasta ostettuna ne ovat vielä liian kovia, mutta vajaan viikon kuluessa ne ovat niin meheviä, että syömisen pitää tapahtua lavuaarin päällä kun mehua valuu. Niin hävyttömän hyviä!
Tämä salaatti oli pöydässä pihvien ja uusien perunoiden kaverina ja oli todella herkku. Sopii myös loistavasti suolaisen makkaran kaveriksi. Annos on runsas lisukkeena, mutta jos nautit sen sellaisenaan riittelee siitä varmasti ainakin kuudelle hengelle. Resepti on alunperin Mat och Vin -lehdestä ja tässä hieman omaan makuun muuteltuna. Ehdottomasti parhaimmillaan tekopäivänä ja ehdottomasti parhaimmillaan kypsistä hedelmistä tehtynä.


Kreetalainen nektariinisalaatti
Ainekset
- 3 nektariini
- 6 aprikoosi
- 1/4 vesimeloni
- kourallinen mustikka (pensasmustikoita)
- 1 kg tomaatti
- 1 punasipuli
- 10 basilikanlehteä
- 250 g mozzarella
- 2 rkl siemensekoitusta auringonkukka-, kurpitsa-, pellavansiemen yms
- 2 kourallista rucolaa
Kastike
- 1/2 dl oliiviöljyä
- sormisuolaa
- mustapippuria
- 2 tl omenasiiderietikkaa
- 1 kuori lime
Valmistusohje
- Lohko nektariinit ja sivele oliiviöljyllä. Grillaa kevysti. Lohko aprikoosit. Kuori meloni ja paloittele pieneksi kuutioiksi. Leikkaa tomaatit paloiksi. Revi basilikat. Hienonna siemensekoitus morttelissa. Pyörittele paloiteltu mozzarella siemensekoituksessa.
- Sekoita ainekset mozzarellaa lukuunottamatta isossa kulhossa salaattikastikeen kanssa. Laita viimeiseksi mozzarella.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
3 comments
Kiitos, kuulostaapa ihan täydelliseltä kesän herkkusalaatilta!:) Tehtiin juuri viime viikolla kreikkalaista feta-salaattia, johon laitettiin kotona olleita nektariineja, ja niiden maku sopi kyllä ihan täydellisesti suolaisen juuston kanssa. Täytyypä ensi kerralla kokeilla mozzarella-salaattiinkin, ja hei laittaa jotain ihania kesänmarjojakin!:)
Kiitos inspiraatiosta ja mukavia kesäpäiviä toivottelee Ida
Kotona kaupungissa -blogista
Niin ihanaa! Tavalliseen kesätapaan olen syönyt todella paljon hedelmiä -ja marjojakin. Nyt olen erikoisen hullaantunut aprikooseihin.
Nektariinit sopivat niin loistavasti grilliin ja niistä saa ihanan ruokaisan salaatin aikaan! Toivottavasti pian lämpenee ja päästään nauttimaan kesästä!