Kotimaiset kukka- ja parsakaalit ovat koko perheen herkkuja ja niitä syödään kaikissa mahdollisissa muodoissa. Erityistä suosiota on nauttinut kukkakaali-parsakaalisalaatti. Tätä on tehty pekonin kanssa, mutta kun mökiltä ei juuri silloin sitä löytynyt, niin korvaavaksi tuotteeksi valikoituivat chorizosiivut.
Sekaan sopii juusto, pinjansiemenet, cashewpähkinät, makkara ja aika moni muukin eli todellinen kaapin tyhjentäjän unelmasalaatti.
Kukkakaali-parsakaali-chorizosalaatti
Ainekset
- 1 Kukkakaali nuppuina
- 1 Parsakaali nuppuina
- 100-200 g Chorizoa paloina
- n. 1/2 prk Majoneesia Hellman´s tai kotitekoinen
- 1/2 Sitruunan mehu
- Suolaa
- rusinoita
Valmistusohje
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa hetki.
2 comments
Herkullusen näköinen salaatti! Pitääkin kokeilla. Ja mä kaipaan kyllä suomalaisia marjametsiä! Niistä marjoista puhumattakaan.
Kyllä täällä sellainen omahyväinen hymy päällä painellaan metsään. Toki välillä tullaan hyvinkin tyytymättömän näköisenä takaisin, kun sienisaalis ei olekaan toivotun mukainen. Onhan tämä oikeasti aika parasta tämä loppukesä 🙂 Toivottavasti saat jonkun tuttavan kautta Suomen metsän antimia myös sinne 🙂