Pariisi syksyllä tai oikeastaan talvella – hitti vai huti? Todellakin hitti. Olin viime joulukuussa käymässä Pariisissa. Melko lämmintä vaikka vähän sateista, mutta ei myöskään turisteja kuten keväällä. Ravintolat ovat tunnelmallisia syksyllä ja Ranskassa terassit lämmitetään eli ulkonakin voi istuskella nautiskelemassa lämpimiä juomia.
Yövyimme aivan uudessa Hotel Parister´ssa. Pieni, moderni ja äärimmäisen tyylikäs hotelli on selkeästi hyvin suosittu. Les Passerelles hotellin ravintola oli pieni ja aina täynnä. Iltaisin hotellin ravintola täyttyi töistä palaavista pariisilaisista. Pariisissa viikonloppu alkaa jo torstaina ja se näkyi hotellissamme
Huoneet olivat suhteellisen pienet kuten Pariisissa aina, mutta kylpyhuone iso. Isot ikkunat aukesivat kadulle, josta voi kurkkia iltaisin vastapäiseen taloon. En tietenkään tehnyt niin, mutta olisin voinut. Kaikki huoneet ovat yksilöitä ja eri kokoisia. Huoneessa oli oma puhelin, jonka voi ottaa mukaan kävelylle. Siinä toimivat karttasovellukset, jos omaan puhelimeen ei tullut ladattua Pariisin karttoja.
Kaiken kaikkiaan erittäin chic-hotelli. Alakerrassa oli jopa iso uima-allas. Minulle tärkeä asia hotellissa on myös sijainti. Arvostan keskeisyyttä, mutta myös hiljaisuutta. Tässä tapauksessa molemmat toteutuivat.
Laitan tähän vielä nämä yhteydetkin, jos joku intoutuu menemään samaan hotelliin.
– Metro Cadet (180 m päässä) linja 7 menee Grands Magasins, Opéra Garnier, Musée du Louvre, Notre Dame
– Metro Notre Dame de Lorette (500 m päässä) linja 12 menee Musée d’Orsay, Montmartre, Sacré Coeur
– Metro Grands boulevards (500 m päässä) linja 9 menee Champs Elysées, Trocadéro, Oberkampf ja linja 8 menee Bastille lähelle Place des Vosges (Marais)
Enemmän metroista ja hinnoista https://en.parisinfo.com/practical-paris/info/guides/getting-around-paris-with-the-family/bus-metro-or-tram-good-to-know/bus-metro-or-tram-good-to-know
Suosittelen lämpimästi metrolla kulkemista, vaikka taksit eivät ole kalliita, Pariisin ruuhkat jumittavat pitkiksi ajoiksi liikenteen sekaan. Senkin ajan voisi käyttää paljon muuhunkin kuin autossa istumiseen.
Tämän hotellin läheisyydessä on myös reissumme ehdottomasti paras ravintola. Yksi ravintola oli kuitenkin ylitse muiden Au Petit Riche. Se oli perinteinen ranskalainen 1854 perustettu ravintola. Tunnelmaltaan juuri sellainen kuin ranskalaisen ravintolan kuvitteleekin olevan. Kauniita kattomaalauksia. Käytävät täynnä ravintolassa käyneiden julkkisten valokuvia ja niitä on paljon aivan laidasta laitaan. Paikka on selkeästikin ollut suosittu aina.
Ruoka oli todella hyvää, jokainen seurueestamme oli samaa mieltä.
Au Petit Riche
25 rue le Peletier Paris 9th
www.restaurant-aupetitriche.com/en/
Sain jälkikäteen vinkin paikalliselta oppaaltamme, että hotellimme läheisyydessä on perinteisiä ranskalaisia herkkuja myyvä kauppa. Valitettavasti emme enää ehtineet sinne, mutta laitan tiedot siitäkin tähän. Kun tutkin sivua, olisin todellakin halunnut ehtiä tänne.
À la Mère de Famille
35 Rue du Faubourg Montmartre
https://www.lameredefamille.com
Teimme paikallisen ruokabloggarin Guillaume Le Rouxin kanssa Le Vrais Paris gourmet kävelykierroksen 3. arrondissementissa. Alhaalla olevassa kartassa on kulkemamme reitti. Matkan varrella oli erityisen paljon herkkukauppoja, niin suklaata kuin juustoakin. Kirjoitin jo aiemmin Jacques Genin -suklaapuodista ja maestrosta itsestään. https://hellanjaviinilasinvalissa.fi/2018/03/pariisin-parasta-suklaata.html
Toinen erinomainen suklaakauppa oli Jean-Paul Hevin. Myös häneltä löytyy useampia liikkeitä Pariisista. Au Bascou oli ravintola, johon pysähdyimme lounaalle. Oppaamme oli pyytänyt heitä valmistamaan Lièvre a la royale -pata, jonka tekeminen kestää 3 päivää. Tällaista ruokaa saa sesonkina joistakin pienistä Pariisin ravintoloista, jos sattuu osumaan paikalle oikeaan. Kastike oli kuin maksan ja suklaan sekoistusta. Lihana käytetään ainakin jänistä sekä hanhenmaksaa. Hyvin erikoisen makuinen, mutta aivan ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Jos haluatte kurkata reseptiä niin linkkaan tähän yhden löytämäni. Jokaisella ravintolalla on tietysti omat reseptinsä. Suosittelen myös kokeilemaan ravintolan millefeuille-leivosta. Se suli suuhun.
Jouannault juustopuoti on mainitsemisen arvoinen jo pelkästään siitä syystä, että sieltä ainakin saa takuuvarmasti juustot vakuumiin, jotta ne selviävät kotiin saakka. Aivan järjettömän hyviä vuohenjuustoja ja mahtava valikoima. Pelkästään tämän vuoksi voisin lähteä Pariisiin uudestaan. Ihan vaan hakemaan jouluksi juustoja.
Juustokaupan vieressä on ruokamarkkinat, juustoja, lihaa, street foodia ja kaikkea muuta herkkua mm. marokkolaista street foodia. Täältä löytää helposti lounasta.
Marché des Enfants Rouges (the market of the red orphans)
39 Rue de Bretagne
Muuta matkan varrella nähtyä, kuvina.
Suklaahirvi |
Kuka tahansa voi tilata Guillaumelta gourmet kävelykierroksen, tässä sivusto www.levraiparis.com. Kiva tapa tutustua Pariisiin paikallisen kanssa, eivätkö hänen hintansa olleet kalliit.
Nyt on kierrelty Pariisia ruoankiilto silmissä ja seuraavassa jutussa kerron, miksi syksyllä ja talvella kannattaa lähteä Pariisiin tekemään muutakin kuin syömään. Tosin voisin lähteä ihan vain syömäänkin.
Pressimatka
Enemmän elämää lähes livenä InstaStoryssa
2 comments
Comme c'est beau <3 Oma Pariisin kokemukseni rajoittuu vain yhteen vajaaseen päivään ja kiertoajeluun, tuo kaupunki kyllä kiehtoisi ja varsinkin näiden kuvien kautta iskee kyllä matkakuume!
Mennään mennään, ihan koska vaan uudestaan 🙂