Tämä viikonloppu on ruokailtu itämaiseen tapaan. Perjantaina sain herkutella kiinalaisella wokkauksella ja lauantaina syötiin thaicurryä, näistä sitten myöhemmin myös reseptiä. Tämä Jamie Oliverin kurkkusalaatti oli piristävä lisäke thaicurryn kanssa. Maku oli kuin hölskykurkut olisi tuunattu itämaiseen ruokailuun sopiviksi.
Kurkkusalaatti itämaiseen tapaan
Ainekset
- 2 cm tuoretta inkivääriä
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 tl seesamiöljyä
- 3 rkl extra-virgin oliiviöljyä
- 1 lime
- 1 kurkku
- pieni kourallinen tuoretta korianteria
- puolikas punainen chili
Valmistusohje
- Kuori inkivääri ja raasta se tarjoilulautaselle. Lisää 1 rkl soijakastiketta, 3 rkl extra-virgin oliiviöljyä ja 1 tl seesamiöljyä. Purista joukkoon yhden limen mehu ja tarkista maku. Suikaloi kurkku juureskuorijalla pitkiksi nauhoiksi ja lisää salaattiin, mutta jätä pois kurkun vetinen sisus. Hienonna korianterista varret ja pane lehdet sivuun. Ripottele varsisilppu kurkun päälle. Hienonna puolikas chili ja lisää salaatin pinnalle. Vie pöytään, mutta sekoita salaatti vasta hetki ennen tarjoilua.