Kurpitsa ei ole meillä ennen ollut suuresti käytetty, mutta tämä syksy on tehnyt poikkeuksen ja poikkeustila jatkuu. Ihan järjettömän hyvää, terveellistä ja monikäyttöistä. Tämä Ella Woodwardin Deliciously Ella -kirjasta napattu resepti on ehkä ihanin salaatti pitkään aikaan. Täydellinen syyssalaatti ja kun kurpitsanpalat ovat vielä vähän lämpöisiä, nam. Ei siis mitään kevyttä kesäsalaattia vaan kevyttä syyssalaattia. Olen muutenkin ihastunut Ellan resepteihin. Kannattaa kurkata hänen bloginsa puolelle.

Kurpitsa-rucolasalaatti
Ainekset
- 1 iso myskikurpitsa
- oliiviöljyä
- 1 rkl paprikajauhetta
- 1 rkl kuivattuja yrttejä esim provencen yrttisekoitus
- 2 pussillista rucolaa n. 150 g
- 180 g kivettömiä oliiveja
- 2 avokadoa
- suolaa ja pippuria
Salaatinkastike
- 1 rkl tamari-soijaa
- 2 rkl omenasiiderietikkaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
- Kuumenna uuni 200-asteeseen (kiertoilma 180). Kuori kurpitsa ja leikkaa suupalan kokoisiksi paloiksi. Levitä palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja lisää joukkoon tilkka oliiviöljyä, paprikajauhe ja kuivatut yrtit sekä ripaus suolaa ja pippuria. Sekoita niin, että kurpitsapalat maustuvat kauttaaltaan.
- Paista kurpitsapaloja uunissa noin 40 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Ota palat uunista ja anna jäähtyä.
Salaatinkastike
- Sekoita kaikki salaattikastikkeen ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Sekoita keskenään rucola, oliivit ja salaatinkastike. Leikkaa avokadot pieniksi kuutioiksi ja lisää ne ja jäähtyneet kurpitsapalat salaattiin.
——–
We haven´t been using pumpkin too much, but this fall has made an exception and it continues. Just insanely good, healthy and versatile. I took this recipe from the book Deliciously Ella and it is perhaps the most wonderful salad for a long time. Perfect autumn salad specially when squash bites are still a little bit warm. I am really big fan of Ella’s recipes. You should peek into her blog.
Roasted squash, olive, avocado and rocket salad
1 large butternut squash
olive oil
1tbsp paprika
1tbsp mixed herbs
150 g Bag of rocket
180g pitted olives
2 avocados
salt and peppar
For the dressing
1tbsp tamari soya
2tbsp apple cider vinegar
2tbsp olive oil
salt and pepper
Preheat oven to 200 or fan 180′. Peel the squash and cut into chunks.
Place in a baking tray and drizzle with olive oil, season and sprinkle over the paprika and herbs.
Mix everything well and bake for about 40mins – until soft.
For the dressing mix all the ingredients together
Mix the rocket with the dressing and olives, mix the salad with the squash and slice and mix the avocado in.
36 comments
Nam! Myskikurpitsa on kyllä ihanaa ja se sopii niin moneen. Meilläkin tulossa maanantaille myskikurpitsaresepti. Siihen ei kyllä pääse kyllästymään. Makea myskikurpitsa ja suolaiset oliivit on muuten varmasti oiva pari!
Ne on todella hyvä pari, en olisi itse keksinyt.
Oi, tätä mä haluan ehdottomasti kokeilla. Oon itsekin hurahtanut kurpitsaan tänä syksynä, vaikka aikaisemmin en oo sitä juuri käyttänyt.
Kannattaa, on todella hyvää!
Näyttää herkulliselta! Itsellä myskikurpitsan käyttö on rajoittunut aika pitkälle kurpitsakeittoihin.
No niin minullakin, joten jo oli aikakin 🙂
Talvikurpitsat on ihania! Ja täyttäviä, yllättäen. Herkun oloinen salaatti!
Ihan parasta syysruokaa juuri siksikin 🙂
Todella kauniin ja maukkaan näköinen salaatti!
Kokeile ihmeessä Peggy. Tämä oli niin hyvää!
Voi, ihanaa kurpitsaa. Se sopii niin hyvin näihin pimeneviin päiviin ja iltoihin. Salaatti vaikuttaa hyvin herkulliselta!
Kurpitsa on todella herkkua.
Kurpitsa on kyllä ihanaa! Tällaisiin makuihin en ole sitä koskaan yhdistänytkään, kiinnostava salaatti!
Ellalla on aika kiinnostavia komboja, just minun makuuni 🙂
Avokadoa en olekaan koskaan yhdistänyt kurpitsan kanssa. Mielenkiintoista!
Ei ensimmäinen yhdistelmä joka tulisi mieleen, mutta kokonaisuus toimii saumattomasti.
Ooooh, ihana syyssalaatti! syksylläkin on kiva syödä salaattia, kurpitsa on muuten varmasti aivan loistava sellaisessa 🙂
On kun vain uuniin laittaa ja vähän maustaa 🙂
Mä rakastan kurpitsaa, se on niin kaunista, hyvää ja moni käyttöistä. Hyvän näköinen salaatti
Minä myös 🙂
Nam, miten on herkullisen näköinen salaatti.
Minäkin jäin vähän miettimään, etten kyllä olisi varmaan yhdistänyt avokadoa ja kurpitsaa – molemmat kun ovat sellaisia pehmeitä. Kai se sitten tekee toisaalta yhdistelmästä hyvänkin 🙂
Ei todellakaan yhdistelmä jota olisin kokeillut, mutta toimii!!!
Mulla vielä tekemättä varmaan kolme neljä suunnittelemaani kurpitsareseptiä Kurpitsa <3
Odotan innolla niitä 🙂
Vielä kun joku tekis tätä mulle. Just nyt tuntu siltä ettei aina JAKSA ITTE! Mutta ehkä kohta jaksan! Luulisin. Tää menee minuutissa ohi, tämä mun syysmasennus.
Eikö oo kumma, että syksyyn sopii just tietyntyyppiset salaatit; juureksiset, viljaiset, pähkinäiset, suolaisuutta ja liraus makeaa, vaikka kuivattuja karpaloita?
Voi Muru, tule tänne hoitoon hetkeksi. Mä voin sitten tulla kuukauden päästä teille kun kaamos iskee minuunkin 😉
Jotenkin syksyyn kuuluu juuri tuollaiset mainitsemasi paksut ihanat voimakkaat maut, jotka komppaa keskenään täydellisesti sidosaineiden voimalla.
Kaikki kurpitsasta on niin hyvää! Ellan blogi on yks munkin suosikeista.
Ella on todellakin niin loistava!
Kurpitsa tuo niin ihanaa syksyistä väriä ruokiin! Tämä salaatti menee testiin 🙂
Niin ja tuo ja sen ihana maku!!!
Musta tuli salaatti-ihminen kun tajusin että salaatti voi olla niin paljon muutakin kuin kylmiä katkeria salaatinlehtiä, tomaattia ja kurkkua!
Varsinkin syksyllä ihan jotakin muuta 🙂
Ihanan syksyisen näköinen salaatti!
Ja se maku 🙂
Myskikurpitsalle iso sydän!
Syksylle myös 🙂