Alkuperäinen kylmäsavuporokeiton resepti on Valion vihkosesta, tässä kuitenkin jo hieman mukaeltuna. Kokeiluni oli vähän tähän suuntaan, mutta ilman soseutuslaitteita (mökillä ei ollut), ilman suurustusta (mökillä ei ollut) ja ilman persiljaa (mökillä ei ollut). Kaikesta huolimatta lopputulos oli hyvä. Ohjeen mukaan tämä riittää 4-6 hengelle, meillä se riitti 2 hengelle…
Kylmäsavuporokeitto
puolikas purjo
1 rkl voita
7 dl vettä
150 g kylmäsavuporoa
200 g Viola pippurituorejuustoa
2 dl kermaa
2 rkl jauhoja
persiljaa
Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Kuumenna voi kattilassa, lisää purjot ja kuullota. Lisää vesi ja keitä 10-15min, kunnes purjo pehmennyt. Soseuta keitto.
Hienonna kylmäsavuporo. Lisää keittoon hienonnettu poro ja tuorejuusto. Kuumenna keittoa samalla hämmentäen, kunnes juusto sulaa. Sekoita suurus ja lisää ohuena nauhana keittoon samalla sekoittaen. Kiehauta ja hauduta vielä n. 10 minuuttia välillä sekoittaen. Koristele persiljalla.
1 comment
Kiitos vierailustasi ja kommentistasi blogissani.
Pienikin poromäärä antaa voimakkaan maun. Usein olen käyttänyt kylmäsavuporopakkauiksen pariinkin ruokaan perättäisinä päivinä. Tätä keittoa täytyykin kokeilla!