Lampaan lavasta suunniteltiin riivittyä lammasta ja sääennusteen nähtyämme suunnitelma jalostui hampurilaiseksi. Olinhan vihdoinkin saanut grillin puhtaaksi. Tästä intoutuneena puhdistin myös uunini, jokin mielenhäiriö varmaan.
Lammasresepti on Nigellan resepti, jonka bongasin Nannan Kaikki äitini reseptit -blogista. Lainaan reseptin sieltä ja lisäilen meillä tehdyt muutokset. Tämähän on alunperin salaatiksi tehty resepti. Hampurilaisen väliin laitettiin fenkoli-minttumajoneesia, salaattia, lammasta, granaatinomenan siemeniä ja sinihomejuustoa. Koko homma nautittiin Zenaton Amaronen kanssa. Ehkä viini ei ole profiloitunut hampurilaisviininä, mutta tälläisen hampurilaisen kanssa se sopi loistavasti.



Nigellan lammas fenkoli-minttumajoneesin ja granaattiomenan kera
Ainekset
- n. 1 kg lampaanlapaa karitsan
- 4 salotti- tai tavallista sipulia halkaistuna mutta ei kuorittuna
- 6 valkosipulinkynttä
- 1 iso porkkana kuorittuna ja halkaistuna
- suolaa
- 1/2 l vettä kiehuvaa
- minttua reilu kourallinen tuoretta hakattua
- 1 granaattiomena
Fenkoli-minttumajoneesi
- 2 keltuaista
- 1 sitruunanmehu
- 1 rkl dijon sinappia
- 1 valkosipulinkynsi murskattuna
- 3 3/4 dl rypsiöljyä
- 1 dl fenkolia hienoksi silputtuna
- 2 rkl piparjuurta raastettuna
- 3 rkl minttua tuoretta silputtuna
- sormisuolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
- Ruskista lihaa hieman. Nosta liha pois ja freesaa kasviksiin vähän väriä, suolaa ne ja liha reilusti ja laita kaikki pataan, lisää vesi ja odota, että se kiehuu. Sitten kansi päälle ja pata 140 asteiseen uuniin.
- Pata saa olla uunissa vaikka koko yön. kuitenkin vähintään viisi tuntia. Kun otat paistin uunista, kääri se tiukasti folioon pariksi tunniksi.
- Ota kaksi haarukkaa ja revi liha haarukoilla, suolaa ja ripottele päälle/sekaan minttusilppu.
- Halkaise granaattiomena ja puserra siemenet ja mehu lihan päälle. Pitele puolikasta lihan päällä ja taputtele kuoripuolelle isolla puulusikalla. Ensin tuntuu, ettei mitään tapahdu, mutta hetken kuluttua siemenet alkavat tippua vadille.
Fenkoli-minttumajoneesi
- Laita keltuaiset, sitruunanmehu, sinappi ja valkosipuli korkeaan kapeaan kulhoon ja sekoita ainekset keskenään sauvasekoittimella. Lisää öljy alkuun pienissä erissä, kunnes seos sakeutuu ja lopuksi jatkuvana nauhana, kunnes kastike on paksua ja kermamaista. Lisää fenkoli, piparjuuri ja minttu ja sekoita lusikalla. Mausta suolalla ja pipurilla.
- Tarjoile liha perunoiden kanssa tai hampurilaisen välillä. Hampurilaisen väliin lisäsin vielä vähän homejuustoa.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
3 comments
Ja voinen arvata, että hyvääkin oli!
Herkulta näyttää…
Nanna tietää 🙂 hampurilaisten aatelia!
Minäkin päädyin versioimaan tuota Nigellan lammasta tänä pääsiäisenä, oli kyllä todella herkullista! 😉