En sitten yhtään tiedä mitä täällä talossa on tapahtunut, mutta täällä näyttää siltä kuin kukaan ei olisi siivonnut puoleen vuoteen. Kaiken lisäksi joka paikka on täynnä puoliksi purettuja kasseja reissuista, mökiltä, koulusta ja vaikka mistä. Tänään kun katsoin ympärilleni ahdistus iski kunnon voimalla ja katsoin parhaimmaksi pimentää valoja, siirtyä keittiöön, laittaa klassisen musiikin soimaan ja alkaa tekemään lasagnea. Kun keskittyy ruoanlaittoon, sitä unohtaa kaiken ylimääräisen kaaoksen, mutta ruokaa pitää tehdä rauhassa keskittyen. Kuten facen puolella kommentoinkin, nyt olo on rauhallinen ja on jo tarpeeksi pimeää, ettei sekasorto näy. Ehkä huomenna olen valmis kohtaamaan kaaoksen aikuismaisesti luuttu kädessä, mutta tänään ei ollut se päivä. Tänään oli juuri oikea päivä lasagnelle.
Resepti löytyi Jamie Oliverin sivuilta ja hieman sitä muunnellen syntyi ihana herkku, jota lapset kävivät kuolaamassa uunin takana. Tein lasagnen Semperin gluteenittomista levyistä, mutta alkuperäinen on tehty tavallisilla, joten toiminee myös niin.
Lasagne
Ainekset
- 1 paketti pekonia
- 2 punasipulia hienonnettuna
- 3 porkkanaa pieneksi kuutioituna
- 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
- 2 sellerinvartta pieneksi kuutioituna
- 300 g suppilovahveroita pakastettuja
- 2 rkl timjamia kuivattua
- oliiviöljyä
- 500 g naudanjauhelihaa
- 800 g tomaattimurskaa
- vettä tölkillinen
- 2,5 dl punaviiniä
- basillikan lehtiä ja varsia silputtuna
- suolaa
- mustapippuria
- lasagnelevyjä gluteenittomia tai tavallisia
Valkokastike
- 1/2 punasipuli ohuesti siivutettuna
- 600 ml maitoa sinistä
- pari oksaa persiljaa tuoretta
- 1/2 tl muskottipähkinää
- mustapippuria myllystä
- 35 g voita
- 50 g vehnäjauhoa tai gluteenitonta jauhoa
- 70 g parmesania vastaraastettua
Valmistusohje
- Leikkaa pekoni paloiksi kylmään pannuun ja paista kullanruskeaksi. Lisää paloiteltu porkkana, sipuli, valkosipuli, selleri, timjami ja sulatetut suppilovahverot. Anna kasvisten pehmentyä n. 10 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja tölkillinen vettä, jauheliha, punaviini, mausteet ja basilikan varret silputtuna. Anna kiehua kevyesti n. tunnin verran kannen alla. Lisää lopuksi basilikan lehdet.
- Valkokastike: Laita kattilaan maito, sipuli, persilja, muskottipähkinä ja kiehauta kevyesti. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot koko ajan sekoittaen, lisää maitoseosta pikku hiljaa koko ajan sekoittaen. Lopuksi anna paksuuntua kevyesti, mutta varo ettei seos pala pohjaan. Lisää parmesanraaste, mutta jätä vähän vuoan päälle.
- Rakenna lasagne kerroksittain niin, että alimmaisena on jauhelihakastiketta ja päällimmäiseksi jää valkokastike. Näillä määrillä sain kolmikerros lasagnen. Ripottele päälle loput parmesanraasteet. Laitan uuniin 200-asteeseen 20 minuutiksi folion alle. Ota folio pois ja laita uuniin kiertoilmaan 200-asteeseen tai tavalliseen 225-asteeseen 30 minuutiksi. Tarkkailee pintaa aina välillä, ettei pääse palamaan.
2 comments
Itsetehty lasagne vaan on niin parasta herkkua!!!
Nanne, olet niin oikeassa 🙂