Meetwurstia ja sieniä, suolaisen ja makean liitto toteutuu maukkaasti. Piirakan voi tehdä tavallisista vehnäjauhoistakin, mutta onnistuu myös gluteenittomasti. Ei ollenkaan hassumpaa.


Meetwurstipiirakka
Ainekset
- 100 g voita
- 80 g juustoraastetta
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 dl kermaa
- 2 1/2 dl gluteenitonta jauhoa Viljatuote vaalea jauhoseos tai vehnäjauhoja
Täyte:
- 2 dl creme fraiche
- 1 kananmuna
- 2 tl oreganoa
- 200 g meetwurstia
- 1/2 dl pakastettuja suppilovahveroita
- 2 dl purjoa
- mustapippuria
Valmistusohje
- Laita huoneenlämpöinen pehmeä voi kulhoon (ei sulatettu) lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet, juustoraaste ja kerma. Jätä taikina 30 minuutiksi jääkaappiin. Levitä taikina piirakkavuokaan. Sekoita creme fraiche, kananmuna ja oregano keskenään ja kaada pohjan päälle.
- Leikkaa meetwursti paloiksi ja laita piirakan päälle. Leikkaa purjo pieniksi paloiksi ja kuullota pannulla suppilovahveroiden kanssa öljyssä. Lisää purjo meetwurstin päälle. Paista piirakkaa uunissa n. 30 minuuttia 200-asteessa.
1 comment
olisko tuo suppisten määrä 1/2 litraa oikeampi 🙂