Miten tehdään kaakao ranskalaiseen tapaan? Tämä on niin paljon enemmän kuin juoma, lähes jälkiruoka.
Hiihtoloma ja Ylläs, täydellinen yhdistelmä jo monen vuoden kokemuksella. Päivät menevät rinteessä ja sen jälkeen ei muuta jaksakaan kuin kömpiä mökille syömään. Jos sää sallii on rinteeseen mukava ottaa eväitä nuotiolle ja nyt olisi tarjolla sellainen juoma, jolla saat nuotiolla olijat vihreäksi kateudesta. Lisukkeet kassiin ja juoma lämpimänä termariin. Toki tämän voi toteuttaa myös mökillä hiihtelyn jälkeen takkatulen loimutessa kaikilla mausteilla.

Eikä tämä olekaan ihan tavallinen kaakao vaan ranskalaiseen tapaan tehty Le chocolat chaud. Kun tällaista on ekan kerran maistanut jää valmiiksi sokeroitu kaakaojauhe pölyttymään kaappiin. Täyteläistä, ei enää juoma vaan jälkiruoka, jonka kanssa voi huokailla elämän ihanuutta ja nietosten korkeutta.
La vie est belle!



Tarjoiluvaihtoehtoja on monia ja niistä sopii valita omaan makuun sopiva. Minun makuuni tämä menee kaikilla mausteilla ja lusikalla nautittuna. Lapsille sopivaksi tämän saa vaihtamalla Dooley´sin tilalle kerman. Bonuskenttään pääsee kun tarjoilee lisänä lakritsia ja paahdettuja chilipähkinöitä.
Tarjoiluvaihtoehto 1. Tarjoile sellaisenaan.
Tarjoiluvaihtoehto 2. Tarjoile kermavaahdon kera
Tarjoiluvaihtoehto 3. Tarjoile kermavaahdon ja kinuksikastikkeen kera
Tarjoiluvaihtoehto 4. Tarjoile kermavaahdon, kinuskikastikkeen ja chilipähkinöiden kanssa




Le Chocolat Chaud
Ainekset
- 3 1/4 dl punaista maitoa
- 1,5 dl kermalikööriä Dooley´s tai vastaava
- 1/2 tl instant espressojauhetta
- n. 1 rkl tomusokeria
- 200 g tummaa suklaata vähintään 70%
- kermavaahtoa
- kinuskikastiketta
- paahdettuja chilipähkinöitä
Valmistusohje
- Lämmitä kattilassa maito, kermalikööri, tomusokeri ja espressojauhe. Älä anna seoksen kiehua, vain kuumentua. Ota seos liedeltä ja lisää suklaa pieninä paloina. Vispaa seos tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria makeuttamaan, mutta muista että kermavaahto makeuttaa.