Itsenäisyyspäivänä avataan pullo kuohuvaa ja nostetaan lippu salkoon. Kuten olen hehkuttanut aiemminkin, minusta kuohuva sekä lippu tekevät juhlasta vieläkin juhlavampaa ja siksi puutarhan uudistuksen yhteydessä keskelle pihaa nousi lipputanko. Tiedän, että suurin osa ottaa niitä nykyään pois, mutta minä olen niin toista mieltä. Meillä siis liputetaan tästä lähin aina kun on aihetta juhlaan. Itsenäisyyspäivänä lippu liehuu, kuplat hurmaavat lasissa ja Finlandia soi. Linnanjuhlat katsotaan aivan ehdottomasti. Huomenna pitää käydä mätiostoksilla, koska kuohuvan kanssa on saatava mätiä, liekitettyjä rapuja ja muita mereneläviä tai ainakin jotakin näistä. Kuten voitte päätellä tästä, menu ei ole ihan selvillä. Tässä kuitenkin menneiden vuosien itsenäisyyspäivän menuita, jotka ovat edelleen yhtä hip kuin silloinkin.
2014 simpukoita, fenkoli-sitruunarisottoa ja karpalosemifreddo, marenki ja kinuskikastike
https://hellanjaviinilasinvalissa.fi/2014/12/itsenaisyyspaivan-menu.html
Entäs tämä aivan uskomaton mustaherukkaparfait, joka nautittiin 2012 https://hellanjaviinilasinvalissa.fi/2012/12/muru.html
tai nämä skagen-mätileivokset
https://hellanjaviinilasinvalissa.fi/2012/12/muru-ii.html
Palantaanpa kuitenkin alkuperäiseen aiheeseen eli viinivinkkiin. Instagramin puolella nostoissa on myös nykyään viinivinkit-osio, jonne laitan hyviä löytöjä, joten sitä kannattaa seurailla.
Jean-Baptiste Adam Les Natures Crémant d’Alsace Brut
Rypäleet: Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Blanc
Maa: Ranska
Hinta: 18,90 Alko
Luomu, biodynaaminen
Tasapainoinen, pieniä kuplia, pehmeyttä, hedelmäinen.
Aperitiivi, kalalle ja äyriäisille
Jean-Baptiste Adam on perustettu vuonna 1614. Yritys on ollut saman perheen johtama koko 400-vuotisen historiansa ajan.
Tämä ei ole suuri, mutta tämä on kaunis – kuten meidän Suomikin.
Ihanaista Itsenäisyyspäivää!
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass