Kun koko kesä on grillattu, niin tässä vaiheessa kesää/syksyä alkaa uuniruoka tuntumaan oivalliselta vaihtoehdolta. Uunibroileri sienikastikkeella kuullostaa jo suorastaan ylelliseltä ja maistui pehmeän kermaisena niin hyvältä, että aloin jo vähän odottelemaan syksyä. Ehkä ihan vähän, siis vain vähän, kaipaan pimeitä iltoja takkatulen loisteessa, mutta taas toisaalta en päästäisi kesästä irti.
Uunibroileri tarjoiltiin yhdessä keitettyjen perunoiden kanssa, mutta sopii myös riisin kanssa. Lasiin valkoviiniä ja herkuttelemaan.


Uunibroileri sienikastikkeella
Ainekset
- 4 broilerin filettä
- voita
- öljyä
- 2 dl kermaa
- 1 dl valkoviiniä
- 3 tl dijonsinappia
- suolaa
- sieniä laitoin 160g pakastettuja herkkutatteja
- 1 rkl maizenaa
- tilkka vettä
- 1/2-1 dl juustoraastetta
Valmistusohje
- Paista fileet pannulla voissa kunnes saavat hieman väriä. Nosta voideltuun uunivuokaan ja paista uunissa 210-asteessa n. 20 minuuttia. Tee sillä välin kastike. Jos käytät tuoreita sieniä paista ne pannulla voissa niin että neste haihtuu ja lisää sen jälkeen nesteet. Jos käytät pakastesieniä, sulata sieniä ensin vähän ja lisää sen jälkeen pannulle, paista pieni hetki ja lisää nesteet pannulle. Lisää dijonsinapppi ja suola ja anna kiehahtaa hetki. Sekoita lasissa 1 rkl maizenaa ja tilkka vettä. Kaada kastikkeen sekaan ja sekoita hyvin.
- Ota broilerit uunista ja kaada kastike päälle. Ripottele päälle juustoraaste ja laita uuniin grillivastuksen alle hetkeksi, kunnes vuoka saa vähän väriä.
- Ripottele päälle persiljaa.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
1 comment
Mä niin voin tuntea tuon uuniruoan tuoksun – ihan täydellistä lohturuokaa viikonlopuksi, kun kurkkua vähän karhistaa ja haluaa vetäytyä peiton alle sohvalle. Täällä on uuden Master chef Australian katselumaraton käynnissä, kaikki viime viikon jaksot putkeen – nyt maistuisi tuo herkkuruoka : )