Viikonlopun kunniaksi liekkipiirakka. Tätä tarjottiin Pikku Murujen synttäreillä ja se sai kovasti tykkäyksiä. Miksi ihmeessä tällaista ei ole tullut tehtyä aiemmin vaikka monesta blogista olen siitä lukenut. Linkittäkää ihmeessä omat reseptinne kommentteihin, koska enhän minä enää muista missä olen tätä nähnyt. Sanoisin, että hakkaa pizzan – ainakin hetkittäin, eikä juustoa jäänyt kaipaamaan ollenkaan. Meillä tätä nautittiin kylmänä ja sellaisenakin oli hyvää. Lasillinen viiniä maistuu erinomaisesti tämän kanssa, mutta sopii myös teen kanssa. Joka tapauksessa, tätä tulee tehtyä varmasti uudellenkin, niin hyvä se oli.

Nyt pakkailen kasseja lisää ja huomenna suunta käy Turun saaristoon. Luvassa monta lossimatkaa ja merellisiä maisemia. Instastories päivittyy myös viikonlopun aikana ja toivotaan, että saadaan aurinkoisia tunnelmia. Oikeastaan on ihan sama paistaako vai sataako, on niin kiva nähdä vanhoja ystäviä. Monta juhannusta on istuttu toppatakki päällä, katoksen alla vesisadetta pidellen mökkeilemässä ja hauskaa on ollut. Onhan siitä muutama hassu vuosi ja sen jälkeen on tullut lapset ja monta muuta käännettä elämässä. Hassua on, etten tunne itseäni yhtään vanhemmaksi kuin silloinkaan. Joka tapauksessa hilpeä viikonloppu tulossa. Toivottavasti teillekkin!


Tarte Flambee eli liekkitorttu
Ainekset
- 3 1/2 dl vehnäjauhoa
- 1 dl vettä
- 1 kananmunan keltuainen
- 1 rkl öljyä
- 1/2 tl suolaa
Täyte
- 2 punasipulia
- 1 dl ranskankermaa
- 3/4 l suppilovahveroita / minä otin pakastimesta 2 dl eli oman mielen mukaan
- 1 pkt 100 g kinkkua tai kalkkunaa tai vastaavaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 omena
Valmistusohje
- Sekoita kulhossa pohjataikinan aineet ja vaivaa taikina tasaiseksi. Lisää hieman jauhoja tarvittaessa. Taikinan pitää olla kosteahkoa, mutta se ei saa tarttua käsiin. Voitele taikinapallo öljyllä, kääri se tuorekelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa noin 1 tunti.
- Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Meillä paistettiin kiertoilmalla 235-asteeesa. Kauli tai painele taikinasta leivinpaperin päällä kaksi soikionmuotoista, mahdollisimman ohutta pohjaa.
- Kuori ja viipaloi sipulit ja omena. Levitä pohjan päälle ranskankermaa, sipulia ja omenaa, sieniä ja kinkkua. Ripottele suolaa ja mustapippuria päälle.
- Paista liekkitorttuja 6–8 minuuttia tai kunnes piiraiden reunat hieman tummuvat.
Ohje: Soppa 365
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
SaveSave
12 comments
Nam miten hyvä näköinen liekkipiirakka,ohje otettu muistiin 😁Kivaa viikonloppua ❤️
Liekkipiirakat on ihanan rustiikkisen näköisiä 🙂 Mukavaa maanantaita 🙂
Ihanan näköistä! Syksyisenkin näköistä. Ehkä tämä tulee tänä syksynä kokeiltua. Vasta muutaman vuoden olen suunnitellut…
MInäkin suunnittelin useamman vuoden, joten se on vissiin aika normaalia 😉
Mon Dieu! Tätä pitää kyllä tehdä pikimmiten!
No todellakin 🙂
Oi, miten herkullisen näköinen piirakka. Piirakat ovat kyllä käteviä tarjottavia, kun yleensä saa suht' helpolla riittoisaa herkkua.
Niin saakin ja tämä maistui hyvältä kylmänäkin 🙂
Ei tosiaan taida vielä suppiksia metsästä löytyä, mutta käyhän tähän vaikka tatit tai kantarellitkin.
Ekat suppikset bongattu, mutta tämä tehtiin viime vuoden pakasteversioista. Totta, tätähän voi muunnella aivan miten vain.
Ihanan näköinen! En ole kokeillut itse vielä liekkiä, mutta ehdottomasti menee sadonkorjuupiirakaksi!
Ehdottomasti kannattaa kokeilla, minä kokeilen seuraavaksi grillissä 🙂