Taivas mitkä tuoksut leijuivat talossa kun toinen puoliskoni valmisteli tätä herkkua. Tämä suikalepata on Kashmirin alueen perinneruokaa, joka tarjotaan aina leivän kera. Lihan pitää olla mureaa, otimme pakastimesta pikku palan peuran paahtopaistia, joka tällä kertaa päätyi tähän. Olemme kokeilleet myös aiemmin tätä naudan suikalepaistista ja silloin liha oli sitkeää. Periaatteessa tämä on varmasti 4 hengen annos, mutta käytännössä se katosi 2 henkilön suuhun. Pata voidaan nauttia lämpimän naan-leivän, kotimaisen rieskan tai vaikka Ahvenanmaan näkkärin kera.
Lihapata Kashmirin tapaan
extra virgin oliiviöljyä
1 sipuli
350 g peuran paahtopaistipala tai naudan ulkofilettä
1/2 kokonaisesta valkosipulista
3 rkl inkivääripastaa tai pala inkivääriä raastettuna
2-3 eriväristä paprikaa (meillä oli 2 pun. ja 1 oranssi)
1 chili
1/2 prk tomaattimurskaa
1/2 sitruunanmehu
1 rkl tandoori masala
1 tl kuminaa jauhettuna
suolaa
3 rkl kookoshiutaleita
Laita uuni lämpeämään 100-asteeseen. Suikaloi liha. Leikkaa sipuli renkaiksi, raasta inkivääri, suikaloi paprikat, hienonna chili ja valkosipuli. Kuullota ensin sipuli pannulla. Ruskista lihaa, inkivääriä, chiliä ja valkosipulia noin 5 minuuttia. Kaada pannun sisältö uunivuokaan ja laita uuniin. Kypsennä paprikasuikaleita öljyssä, niin että pehmenevät hieman. Lisää tandoori masala ja jauhettu kumina ja keitä koko ajan sekoittaen 1 minuutin ajan. Lisää tomaattimurska, sitruunmehu ja suolaa oman maun mukaan. Keitä 3-4 minuuttia.
Ota vuoka uunista ja lisää pannun sisältö vuokaan. Sekoita hyvin ja koristele kookoshiutaleilla.
Nauti leivän kanssa ja lasiin sopii täyteläinen punaviini.