Jälkimarinoitu liha on loistavaa juhlapöytään, mutta myös hävikistä herkuksi ruokaa parhaimmillaan.
Juhlien järjestelyt alkavat olla monen äidin ajatuksissa. Mitä tarjotaan, mitä juodaan ja miten katetaan. Yritän hieman tarjota apuja ja tässä olisi ensimmäinen salaatti, joka sopii juhlapöytään, mutta myös lounassalaatiksi, kuten me sen nautimme. Tämän kanssa ei tarvitse pelätä jäähtymistä. Lihat voi marinoida edellisenä päivänä, kaikki aineet voi leikata valmiiksi ja salaatin kokoamiseen ei mene suurta aikaa.

Hävikistä herkuksi
Tämä on myös hävikistä herkuksi -salaatti. Usein pihvejä tulee grillattua yksi ylimääräinen ja loppujen lopuksi se unohtuu jääkaappiin. Tällä marinoinnilla eilinen liha maistuu jälleen hyvältä. Mitä pidempään marinointi kestää, sen parempi. Mielellään ainakin yksi vuorokausi, mutta jos kiire on niin muutamassa tunnissakin makua tulee jo vähäsen. Valkosipulin ystävät voivat lisätä valkosipulia reilustikin lisää.

Jälkimarinoitu paahtopaisti
Tässä on linkki myös marinoituun paahtopaistiin, joka tehdään samalla menetelmällä, mutta naudan paahtopaistille. Jos aasialainen makea marinadi on enemmän juttusi, niin kokeile tätä. Ihan samoin toimii myös eilisen pihvien kanssa.




Jälkimarinoidut pihvit
Ainekset
- 200 g pihvit siivuiksi leikattuna
Marinadi
- 0,75 dl extra-virgin oliiviöljyä
- 1/2 sitruunan kuori ja -mehu
- 1 tl Maldon sormisuolaa tai 1/2 tl tavallista
- 2 valkosipulinkynttä puristettuna
- pippuria
Valmistusohje
- Sekoita marinadi ja kaada suikaloitujen lihojen sekaan pussiin. Laita jääkaappiin ja anna marinoitua 2 tunnista 1 päivään.


Caprese salaatti
Ainekset
- 1 jääsalaatti
- 2 kypsää avokadoa
- 1 mozzarella pallo mielellään buffalomozzarellaa
- 6 terttutomaattia tai luumutomaatteja mutta vähän normaalia pienempiä
- Basilikaa
- Paksua balsamicoa
Valmistusohje
- Revi jääsaalaatti tarjoiluastian pohjalle. Siivuta avokadot ja levitä salaatinlehtien päälle. Jos salaattia ei syödä heti pirskottele sitruunanmehua avokadonsiivujen päälle. Revi mozzarella ja puolita tomaatit ja laita salaatin sekaan. Laita marinoitu lihan päälle marinadin kera. Koristele basilikalla ja paksulla balsamicolla. Laita pöytään balsamico tarjolle, jotta jokainen voi lisätä sitä omaan annokseensa.
Vinkit
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
2 comments
Kiitos ihanasta ohjeesta, tätä on kyllä pakko testata kesällä!
Eikös nyt olekin jo melkein kesä? Grilli höyryää meillä lähes joka päivä 🙂