Lihapullia rakennellaan milloin millaisellakin reseptillä ja useimmiten ei reseptillä ollenkaan. Tästä on kuitenkin muodostunut sellainen vakioresepti. Alunperin olen ottanut tämän jostakin Sikke Sumarin keittokirjasta ja aikojen myötä se on muuntunut omaan makuun sopivaksi.


Lihapullat
Ainekset
- 1 kg jauhelihaa
- 1 munanvalkuainen
- 1 sipuli
- 1 rkl korianteria murskattuna
- 2 tl paprikajauhetta
- 1 dl ketsuppia
- 2 tl sinappijauhetta
- 2 rkl tuoretta parmesanjuustoa raastettuna
- 1 dl kermaa
- 2 tl suolaa
Valmistusohje
- Silppua sipuli aivan pieneksi ja lisää jauhelihan joukkoon. Lisää valkuainen, kaikki mausteet, parmesanraaste ja kerma. Lisää suolaa oman maun mukaan. Sekoita hyvin ja tee sopivan kokoisia lihapullia tai pihvejä. Paista uunissa 225-astetta n. 20-30 minuuttia.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass