Täydellinen kalakeitto, sanoi Pikku Muru. Äiti, voisitko tehdä aina näin hyvää keittoa? Voi mitä kullanmuruja, kerrankin joku kelpaa molemmille. Tämän helpompaa ruokaa ei ole ja kaikki tykkäävät. Mikä parasta, tähän voi käyttää eiliset perunat eikä maku kärsi ollenkaan.
Toki keiton voi tehdä raaoista perunoista. Kuorii ja kuutioi raa´an perunan ja keittelee vedessä, kunnes se on kypsää ja lisäilee sitten vasta muut aineet. Kylmäsavustetun lohen tilalle voi laittaa savukalaa tai raakaa kalaa. Suolan lisäys on tarpeellinen, jos kala on raakaa tai savukalaa. Kylmäsavulohi on itsessään niin suolaista, että tähän ei tarvi edes suolaa.
Kuvissa seikkaileva leppis ei muuten ole lavastus vaan varsinainen linssileppis, joka päätti sitkeästi pysytellä mukana kuvauksissa, milloin missäkin vaeltaen ja aika monessa näyttää olevan mukana.





Lohikeitto kylmäsavulohesta
Ainekset
- 2 dl vettä
- 2 dl kermaa
- 6 keitettyä uutta perunaa edellisen päivän
- n. 200g kylmäsavulohta siivutettuna
- 1/2 sitruunan mehu
- 3 pientä kevätsipulia varsineen
- tilliä
Valmistusohje
- Kuutioi perunat, leikkaa sipuli ja sen varret renkaiksi. Kiehauta vesi ja kerma, lisää perunakuutiot, kevätsipulit (säästä varsia koristukseksi), kylmäsavulohi ja puolikkaan sitruunan mehu. Anna lämmetä hetki, niin että kaikki ainekset kuumenevat. Lisää tarvittaessa hieman vettä. Lisää tilliä, meillä lapset nirsoilevat tillin suhteen, joten jätin laittamatta.

5 comments
Hyvä idea nopeaan arkiruokaan 🙂 Perunaa ja kylmäsavulohta jää helposti yli uusiaperunoita syötäessä…
Kun vielä tulisi kesä 🙂
Herkullinen keitto, pitää kokeilla. Mistä olet kermaa ostanut Porista?
Ainakin Prismasta löytyi kaikki Juustoportin tuotteet, mutta käsittääkseni S-ryhmän liikkeistä löytyvät.
Kiitos herkullisesta "pikaruokaohjeesta", tämä oli ihan superherkullista ja ihanan kesäistä soppaa!! ♥