Viikonloppuna nautittiin nuoruuden inhokkiruokaani maksaa. Sitä tulee tehtyä erittäin harvoin, mutta tämä on maksaruoista se meidän ehdottoman paras resepti. Resepti on mitoitettu 4 hengelle, mutta riittää meidän perheessä vain kahdelle :). Riisin on sopivan mieto tähän ja antaa maksalle ja kastikkeelle arvoisensa tilan. Meillä on käytettiin hirven vasan maksaa, mutta mikä ettei tätä voisi tehdä myös muilla.
Huomioikaa kuitenkin!
Hirven ja poron maksa- ja munuaisnäytteissä on havaittu kohonneita kadmiumpitoisuuksia. Tämän vuoksi yli 1-vuotiaiden hirvien maksaa ja munuaista ei hyväksytäkään elintarvikkeeksi. Evira muistuttaa myös metsästäjiä, että hirven sisäelimiä ei tulisi käyttää elintarvikkeena korkean kadmiumpitoisuuden vuoksi.
Hirven vasan maksaa pannulla
Ainekset
- 250 g puhdistettu suikaloitua hirven vasan maksaa
- 50 g salottisipulia
- 75 g pakastettuja suppilovahveroita
- 75 g ylikypsä palvikinkku
- 50 g suolakurkkua
- 1 rkl voita
- 2 tl dijon sinappia
- 3 dl kuohukermaa
- 1 tl suolaa
- pippuria
Valmistusohje
- Silppua sipuli, sulata sienet, suikaloi kinkku ja kurkku. Kuullota sipulit voissa ja lisää sienet. Ota pannulta. Paista maksaa voissa kuumalla pannulla. Sekoita sinappi joukkoon. Kaada kerma pannulle. Keitä kokoon kunnes kastike alkaa paksuuntua. Lisää sipuli ja sienet ja anna hautua pari minuuttia. Sekoita joukkoon kinkku- ja kurkkususuikaleet juuri ennen tarjoilua. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa riisin tai perunan kanssa.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass