Tässä reseptiä lauantain pikniksalaatistamme. Resepti on uusimmasta Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä mukaeltuna toteutettu.
![]() |
Mansikka-parmankinkkusalaatti
8 viipaletta parmankinkkua
200 g Kolatun Martta cheddar
8 dl yrtti-salaattisekoitusta
(esim. rucola, jäävuorisalaatti, basilika)
3 dl viipaloituja mansikoita
2 dl kalamataoliiveja
Marinoidut kasvikset:
1 pieni kesäkurpitsa
1 pieni munakoiso
1 pientä kevätsipulia varsineen
n. 1,5 dl oliiviöljyä
3 rkl omenaviinietikkaa
0,5 dl hienonnettuja yrttejä (timjami, oregano)
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
Valmista marinoidut kasvikset: leikkaa kesäkurpitsa ja munakoiso pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Paista viipaleita grillissä tai pannulla öljytilkassa muutama minuutti tai kunnes ne pehmenevät. Leikkaa punasipuli ohuenohuiksi renkaiksi ja hienonna varret, mutta laita ne sivuun koristelua varten. Mittaa öljy, etikka, yrtit ja mausteet kulhoon. Sekoita kasvikset marinadiin. Anna maustua vähintään 30 min. Leikkaa kinkut pienemmiksi paloiksi. Viipaloi juustot. Lisää kulhoon salaatti, marinoidut kasvikset, kinkku, juusto ja mansikat päälle. Viimeistele oliiveilla, sipulinvarsilla ja kasvisten marinointiöljyllä.