Tein muutaman eri version tästä kakusta, kun lasten synttäreitä on juhlittu pitkin viikkoa välillä mökillä ja välillä kotona. Ihanan kesäinen kakku ja niin helppo tehdä.
Ekassa versiossa käytin ohjeen mukaisesti appelsiinin raastettua kuorta. Toisessa käytin säilykemandariineja. Kostutuksen tein toiseen 1 dl kahvia ja tippa rommiesanssia, näin kakku kävi myös lapsille. Alkuperäinen ohje on Ullan Unelmien kakkukirjasta.
Katso myös
Gluteeniton mansikka-tiramisukakku
Unelmien tiramisu

Mansikka - tiramisukakku applesiinilla (gluteeniton)
Ainekset
Pohja:
- 4 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 2 dl perunajauhoa
- 0,5 dl kaakaojauhoa
- 1 tl leivinjauhoa
Täyte:
- 6 dl vispikermaa
- 200 g mascarponejuustoa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 400 g mansikkaa
Kostutus:
- 0,5 dl kahvi
- 0,5 dl amarettoa
Valmistusohje
- Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munaseokseen siivilän läpi. Paista n. 8 min 225-asteessa. Anna levyn jäähtyä ja leikkaa kahtia.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi, lisää mascarponejuusto ja sokerit. Lisää hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori ja mansikat. Kostuta kakkupohja, lisää päälle täytettä, laita päälle toinen kakkupohja kostuta ja lisää täytettä päälle. Koristele mansikoilla ja appelsiinin kuorilla.