Tänään tehtiin leipäkokeilua ja tästähän tuli hyvää. Gojimarjoja sattui olemaan pöydällä ja laitoin niitäkin sekaan, ei hassumpaa. Ehkä kuorituista manteleista tehdystä jauhosta olisi tullut parempaa, mutta se sattui loppumaan, joten nyt käytettiin kuorimattomista manteleista tehtyä tummempaa jauhoa. Tästähän saisi miljoona variaatiota eri siemenillä ja kasviksilla, joten kokeilut jatkuvat.
![]() |
Uuniin menossa |
![]() |
Uunista ulos ja paloiksi |

Manteli-porkkanaleipäset
Ainekset
- reilu 1 dl erilaisia siemeniä laitoin pellavansiemeniä, auringonkukansiemeniä ja gojimarjoja
- 2 munaa
- 2 dl mantelijauhoa yleensä käytän kuorituista manteleista tehtyä jauhoa, mutta tänään käytin kuorimattomista tehtyä
- 1,5 dl raastettua porkkanaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 0,5 tl himalajansuolaa
Valmistusohje
- Sekoita ainekset keskenään ja kumoa leivinpaperille. Laita toinen leivinpaperi päälle ja kauli sileäksi n. 3-5 mm paksuksi. Laita uuniin 200-astetta ja anna paistua n. 15 min. Leikkaa taikinapyörällä sopivan kokoisiksi paloiksi heti uunin jälkeen. Nauti voin kanssa.
1 comment
teinpähän näistä tahattomasti näkkäriversion kun kaulin taikinan liian ohueksi, mutta oli oikein hyvä versio sekin 🙂