Marenkikakku kuin juhannusyön unelma. Ihanaa suklaamarenkia, kirpakkaa lemon curdia ja tuoreita mansikoita yhdistettynä pehmeällä kermavaahdolla. Siinä on unelmaa kerrakseen.


Suklaaunelma marenkikakku
Ainekset
MARENKI:
- 80 g tummaa suklaata
- 8 valkuaista
- 4 dl sokeria
TÄYTE:
- 4 dl vispikermaa
- 6 rkl lemon curd –sitruunatahnaa
Koristele kauden mukaan:
- Mansikoita
- Mustikoita
- Vadelmia
Valmistusohje
- Sulata suklaa mikrossa varovasti, sekoittaen noin 10 sekunnin välein.
- Laita vettä kattilaan kiehumaan ja vatkaa sen päällä metallikulhossa valkuaiset ja sokeri. Vatkaa, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää ja ota sen jälkeen kulho pois vesihauteesta.
- Lisää sulatettu suklaa marenkiseokseen vain muutaman kerran sekoittaen, jotta suklaakuviot jäävät marenkiin.
- Voitele leivinpaperi rypsiöljyllä. Tee leivinpaperille kahdella lusikalla suuria, halkaisijaltaan noin 10 cm:n kekoja.
- Paista marenkeja 125-asteisessa uunissa noin 1,5-2 tuntia.
- Sammuta uuni ja anna marenkien olla jälkilämmöllä noin puoli tuntia tai kunnes ne irtoavat hyvin leivinpaperista.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää lemon card -tahna sekaan, sekoita.
- Asettele marenkeja tarjoiluastian pohjalle. Lisää marenkien päälle ja niiden väleihin täytettä ja marjoja. Nostele päälle loput marengit ja koristele tuoreilla marjoilla.
2 comments
Tuollaisia tehtiin aikoinaan mökillä useinkin marja- tai banaanitäytteellä. Todella herkkua. Mutta kun kaasu-uunissa ei valmistunut kunnon marenkia, niin nehän haettiin hallista tai suoraan Annan leipomon (Suomen parhaat valmismarengit!) myymälästä.
Suomen parasta marenkia saa Annan marenkileipomosta <3 olet niin oikeassa. En ole ikinä onnistunut tekemään lähellekkään niin hyvää.