Eilen se tuli koettua aikaisemmin hehkuttamani, illallinen 45 metrin korkeudessa Helsingin Rautatietorilla. Hermoilin aika lailla ennen tapahtumaa, mutta kun pääsin odotusloungeen ja sain lasillisen samppanjaa oli fiilis hyvä ja suunta vain ylöspäin. Samppanja on relaksanteista parhain.
Nosto tapahtui hitaasti ilman minkäänlaista keinuntaa. Ylhäältä aukesivat upeat näköalat, lämpötila oli 22, eikä huomattavaa tuulta esiintynyt. Chef & Sommelierin Sasu Laukkonen teki ja tarjoili meille luomuksiaan ja sommelier Antti Uusitalo piti huolen, ettei samppanjalasi päässyt tyhjentymään illallisen aikana. Kaikki jännittämiseni oli turhaa, nautin maisemista, auringosta, ruoasta, juomasta ja hyvästä seurasta ilman minkäänlaista hermoilua. Aivan mahtavaa, suosittelen. Tämä oli minun gourmet benjihyppyni!
Illan menumme a la Sasu Laukkonen ja ruokajuomana valikoima G.H. Mumm-samppanjoita.
Match made in heaven.
Amuse bouche
Sientä ja juurta
Alkuruoka
“Mereltä ja maalta” – kylmä kalalautanen
Pääruoka
Ahvenanmaan luomukaritsaa
Väliruoka
Vadelmasorbet
Jälkiruoka
Suklaata ja espressoa
—————————-
Yesterday, I enjoyed dinner in the sky at an altitude of 45 meters in Helsinki Railway Square. I felt quite nervous before the event, but once I got to the lounge and got a glass of champagne I was feeling match better and the direction of upward only. Champagne is the best relaxant.
Stunning views opened from the top, the temperature was 22, and no significant wind occurred. Chef & Sommelier´s Sasu Laukkonen made and served us his creations and sommelier Antti Uusitalo made sure that there was champagne in our glasses during dinner. I enjoyd the scenery, sun, food, drink and good company without any nervousness. Absolutely great, I recommend! This was match made in heaven.