Vaikka olenkin lihansyöjä tykkään erityisen paljon kasviskeittokirjoista. Niistä löytää maukkaimmat reseptit lihan lisukkeiksi. Toki varsinkin lounasaikaan lihaton vaihtoehto on välillä paikoillaan ja kun kirjaa lukee enemmän huomaa, että ilman lihaa saattaisi pärjätä oikein hyvin.
Ystävysten Alex Niemisen ja Riikka Sukulan VEGE!-tuoreita makuja kotikeittiöstä sijoittuu pääosin Itämeren ja Välimeren välille, mutta myös eksoottisempia makuja mahtuu mukaan. Ituja, tofua tai soijarouhetta resepteistä etsiville kirja tuottaa pettymyksen. ”Lupaamme, että kirja on sataprosenttisesti itu-, seitan- ja tofuvapaa”. Kirjan reseptien piti alkujaan olla puolessa tunnissa valmistuvia, pieniä lipsumisia tuli, mutta yleisesti ottaen reseptit valmistuvat nopeasti.
Tämä VEGE-kirjassa oleva resepti on hieman oiottu ja mukaeltu versio Ottolenghin Jerusalem-kirjan reseptistä. Tätä oli pöydässä syksyn Viinipäiväntasauksessa ja ystäväni soitteli heti seuraavalla viikolla reseptiä. Hän ei ollut koskaan aiemmin maistanut kikherneitä, mutta salaatti vakuutti hänet kertaheitolla.


Mausteinen kikhernesalaatti
Ainekset
- 400 g kikherneitä huuhdeltuna ja valutettuna
- 1 iso kurkku kuutioituna
- 2 isoa tomaattia kuutioituna
- 150 g retiisejä viipaloituna
- 1 punainen paprika
- 1 pieni punasipuli hienonnettuna
- 1 nippu korianteria hienonnettuna
- 1 pieni nippu lehtipersiljaa hienonnettuna
- 1 pieni nippu tilliä hienonnettuna
kastike:
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl kardemummaa jauhettua
- 1 tl maustepippuria jauhettua
- 1 tl juustokuminaa jauhettua
- mustapippuria
- suolaa
Valmistusohje
- Pane kikherneet salaattikulhoon yhdessä pilkottujen kasvisten ja yrttien kanssa. Sekoita öljy, sitruunan mehu ja kuori, viinietikka sekä kuivat mausteet yhteen. Sekoita kastike salaattiin, lisää suola ja pippuri.
- Tarjoa viilennettynä. Halutetessasi voit lisätä myös esim. edelliseltä päivältä jääneitä pitaleivän paloja tai muuta kuivaa vaaleaa leipää ilman kuorta.
4 comments
on muuten hyvä <3 tuota pyydettiin meillä kesän piknikeille ihan koko ajan 🙂
http://www.andalusianauringossa.com/2015/04/juhannuskalenterin-16-luukku.html
Kikherneet on tosi monikäyttöisiä. Niitä tulee nykyään heiteltyä vähän sinne sun tänne 🙂
Kiitos tästä vinkistä! Tuota tarjoankin huomenna siskolle ja hänen miehelleen iltapalaksi.
Kerrohan sitten mitä pitivät? Mukavaa viikonloppua!