Mehustetut lakritsiluumut tekevät riisipuurosta entistäkin parempaa. Nämä ihanat jäätelön tai kermavaahdon kanssakin sopivat herkut löysin Teresa Välimäen ja Johanna Lindhomin Hyvää Joulua -kirjasta.
Hyvää Joulua -kirjasta löytyy kauniita kuvia ja maistuvia reseptejä talvikuukausien aikana toteutettavaksi, ei siis pelkästään jouluruokaa. Lohturuokia lämmittämään talvikuukausien viileyttä. Loistava lahjaidea ruoan ystävälle! Muutama muukin loistava kirjavinkki pukinkontiin ensi viikon aikana.
Lakritsiluumut hurmasivat niin lapset kuin aikuisetkin. Luumut lämmitettiin uudelleen, kun tarjosimme niitä puuron kera. Seuraavan annokseen lisään vähän enemmän lakritsijauhetta, jotta maku korostuu entistäkin paremmin.
Mehustetut lakritsiluumut
Ainekset
- noin 500 g tuoreita luumuja
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- ½ sitruunan mehu
- 1 tl lakritsijauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 tähtianista
- ripaus suolaa
Valmistusohje
- Pese ja lohko luumut, poista kivet. Mittaa kaikki ainekset kattilaan, kiehauta ja keitä hiljaa poreillen 15-20 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä. Lusikoi luumut liemineen purkkiin ja sulje purkki. Säilytä viileässä.
- Tarjoile luumut kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera. Luumut sopivat todella hyvin myös jouluriisipuuron kanssa nautittavaksi!
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
44 comments
Ihana lakritsi. Sitä voisi käyttää vaikka mihin ruokaan, joten uskon sen sopivan myös tähän.
Miten sitä onkaan tyytynyt popsimaan sitä pelkästään pussista, se todellakin luontuu moneen 🙂
Lakritsi sopii kyllä niin moneen. Miksei maustamaan joulupuuroakin.
Ja luumun kanssa ihanan hienostunut yhdistelmä 🙂
Ihana twisti perinteiseen! Lakritsijauhe on mun lempimausteita <3
Niin taitaa olla minunkin tästä eteenpäin 😉
Ihana idis riisipuuron kylkeen!
Kruunaa puuron 🙂
Lakritsi todellakin on vuoden hittimaku, ja ei ihme! Lakritsalla saa ihanaa makua moneen, kuten varmsti näihin luumuihinkin 🙂
Eipä olekaan tullut kokeiltua luumun ja lakritsin yhdistämistä, kuulostaa herkulliselta! 🙂
Ei ollut minullekaan ensimmäinen mieleentuleva, mutta ehdottomasti toimiva yhdistelmä.
Mahtava riisipuron lisuke! Ja onpa muuten ihanan simppeli ohje.
Herkulllinen, meillä tehdään jo toista satsia 🙂
Hyvää joulua on kyllä yksi suosikkikirjoistani, niin ihania reseptejä ja kauniit kuvat 🙂 luumun ja lakritsin yhdistelmä kuulostaa todella herkulliselta.
Kirja on tosi kaunis, onneksi siitä tehtiin uusi painos.
Onpa jännittävän mielenkiintoinen yhdistelmä, mmmm. Taatusti hyvää 🙂
No todellakin 🙂
Hyvää joulua on kyllä ihana kirja, mutta näitä en olekaan vielä kokeillut. Jännän kuuloinen yhdistelmä!
Nyt jouluksi luumut pöhisemään 😉
Lakritsi + luumu on kyllä hyvää, jonain jouluna tein sellaisia (raakatryffeli)palleroita mihin tuli näiden lisäksi pistaasirouhetta ja kaakaojauhetta.
Slurps mikä yhdistelmä, pitääpä käydä katsomassa. Pistaasitkin on niin järjettömän hyviä.
Ihanat, nam! Pitäisikin joskus laittaa jotain vähän rohkeampaa riisipuuron joukkoon 🙂
Eikä tämä nyt sentään vielä ihan yltiörohkeata ole 😉
Oi, herkullisen kuuloista!
Ja maistuvaa myös 🙂
Nam, tuosta tykkäisin ihan varmaan. Luumun ja lakun maut ovat jotenkin molemmat sellaisia tummia, että varmasti sopivat yhteen.
Perfect match <3
Taas uusi idea lakritsin käyttöön. Mihinkähän sitä ei voisi käyttää. 😀
Mä olen vähän samaa mieltä, mutta oikeasti rakastan lakritsia aika paljon 🙂
Hyvältä kuulostaa:)
On tosi ihana lisuke vaikka jätskillekin.
Kiva idea, vaikka lahjaksi.
Ajattelin lasten opettajille keitellä yhden satsin lahjaksi
pitääpäs noukkia kaupasta lakritsijauhetta <3
Ota samalla pari purkkia, uskon että ihastut 🙂
En ole oikein koskaan ymmärtänyt kuivattuja luumuja, mutta tässä on jo ideaa. Ja lakujauhe <3
Tuoreet menee mullekin paremmin kuin kuivatut. Maku muuttuu aikalailla.
Lakritsijauhe sopii kyllä niin moneen, joten varmasti hieno makupari syntyy myös luumuista ja lakritsista!
Taidan alkaa ripottelemaan sitä vähän joka ruokaan ja testaamaan samalla 😉
Mulla taitaa olla parikin erilaista lakritsijauhetta kaapijn perällä ja jotenkin aina unohdan niiden olemassaolon. Näitä voisi kokeilla riisipuuron kera jouluna. Voisikohan tätä kokeilla tehdä kuivatetuista luumuista, mitä mieltä..? Niin jäisi yksi työvaihe pois kun kiviä ei tarvitse poistaa 🙂
Aikalailla maku muuttuu kuivien kanssa tehdessä, mutta totta ihmeessä niistäkin onnistuu 🙂
Kuulostaa ja näyttää aivan massiivisen hyvältä, mutta yksi ongelma: en löytänyt tuoreita luumuja mistään! Meinaan kokeilla kuivatuista ja kerron kuin käy 🙂
Minäkään en löytänyt lähikaupasta, mutta nyt iso Prisma pelasti tilanteen. Laitahan viestiä minkä makuista kuivatuista tuli 🙂
Liotin yön yli, ja tein sitten ohjeen mukaan, ja tosi hyviä tuli! Rakenne ja toki makukin varmasti ihan eri kuin tuoreissa, mutta mausteet maistui mukavasti, ja makoisan sopankin sai kun kokeilin pienestä osasta! Kiitos ihanasta ohjeesta ja mahtavaa Uutta Vuotta 🙂