Ostoskärryihin putosi jauhelihaa ja ruoalla oli kiire. Kriteerit nopea ja helppo täyttyvät. Kaikki samassa pannussa, onnistuu, mutta pannu saa olla aika iso. Meillä ruoalle iski ahtaanpaikan kammo, kuten reunoista huomaa. Tarkoituksena oli laittaa tarjolle jalopenoja, mutta niitä ei ollutkaan jääkaapissa. Pullollinen Sriracha-kastiketta pöytään ajoi aivan saman asian, purkillinen creme fraichea ja ruoka oli valmista.
Ruokahan ei ole väkevää ilman Srirachaa eli jos lapset eivät ole ruokapöydässä ruoan sekaan voisi lisäillä jalopenoja, mutta pelkällä kastikkeellakin saa aivan riittävästi potkua.
Niin parasta arkiruokaa ja terveellistäkin vielä!


Yhden pannun meksikolainen
Ainekset
- 1 reilu rkl oliiviöljyä
- 4 valkosipulinkynttä murskattuna/1 san solo
- 2,5 dl raakaa kvinoa huuhdeltuna
- 2,5 dl kiehuvaa vettä + 1 kasvisliemi fond kuutio
- 2 kpl mustapapupakkauksia GoGreen á 285g
- 2 tlk tomaattimurskaa
- 400 g jauhelihaa
- 1 pss pakastemaissia
- 1 tl chilijauhetta
- 1/2 tl kuminaa
- suolaa
- pippuria
- 2 avokadoa
- 1 limen mehu
- kourallinen tuoretta korianteria
- Srirachakastike
- Creme fraiche
Valmistusohje
- Paista valkosipulinkynnet keyvesti oliiviöljyssä, älä ruskista. Lisää joukkoon huuhdeltu kvinoa, kasvisliemi, huuhdellut pavut, tomaattimurska, jauheliha, maissi, chilijauhe, kumina, suola ja pippuri. Sekoita. Anna kiehua rauhakseltaan kannen alla, kunnes kvinoa on kypsää n. 20-30 min. Sekoita välillä.
- Sekoita avokado, limemehu ja korianteri joukkoon. Tarjoile Srirachakastikkeen ja creme fraichen kera.
3 comments
Nää on niin näitä mun lempiruokia! Jos yhdellä tai kahdella ruokakulttuurilla pitäisi elää lopun elämänsä, niin mä valitsin ehdottomasti Meksikon tai Lähi-idän.
Aika hyvä valinnat sulla 🙂 mutta, onneksi ei jouduta valitsemaan ja saadaan testata kaikki mahdollinen, ehkä sitten 100-vuotiaana kerrotaan mikä oli parasta 🙂
Monelleko hengelle riittää…. ?