Koska tammikuu on keittojen luvattu kuukausi on minestronekeiton vuoro. Tästä tehtiin sellainen aika lihainen versio, joka täyttää hyvin, mutta ei ole liian raskas. Minä nakkasin pakasteesta mukaan suppiksia, mutta tähän sopivat hyvin kaupan herkkusienet kuullotettuna.
Määriä voi muutella oman mielen mukaan ja lopuksi säädellä nesteen määrällä. Meillä oli hirvenjauhelihaa, mutta tämän voi tehdä naudanlihasta vähintäänkin yhtä hyvin. Täyttävää ja lämmittävää keittoa. Sama keitto toimii varmasti hyvin myös linssien kanssa, jos ei halua lisätä makaronia ja kun nestettä vähentää voi keiton syödä ihan sellaisenaan, ilman mitään loppulisäyksiä.
Minestronekeitto
Ainekset
- 2 sipulia silputtuna
- 2 valkosipulinkynttä
- 500 g jauhelihaa riista tai naudanliha
- 170 g pekonia
- 2 pikkuista minigrip pussia suppilovahveroita pakasteesta n. 1 dl / herkkusieniä paloina rasiallinen
- 1 punainen paprika suikaleina
- 1 vihreä paprika suikaleina
- 200 g herneitä pakaste
- 1 rkl basilikaa
- 1 rkl rakuunaa
- 1 rkl oreganoa
- 800 g tomaattimurskaa
- 3 porkkanaa viipaleina
- 1 rkl sokeria
- n. 1.5 l vettä (lisää tarvittaessa)
- 2 lihaliemifondia
- 1/2 sitruunanmehu
- 70 g tomaattipyrettä
- 250 g makaroonia gluteenittomana tai tavallisena
- Suolaa
Valmistusohje
- Paista sipulit pannulla ja laita kattilaan. Paista jauheliha ja mausta kevyesti suolalla, laita kattilaan. Paista pekoni pannulla, valuta ylimääräinen rasva talouspaperin päällä, leikkaa pieneksi ja laita kattilaan. Paista sienet pannulla ja lisää kattilaan. Paista paprikat ja lisää kattilaan. Lisää loput aineet kattilaan, makaronia lukuunottamatta ja sekoita. Maista ja mausta suolalla. Keitä makaronit ohjeen mukaan lisää kattilaan tai annokseen.
2 comments
Kiva, että olette turvallisesti kotona. Kyllä minä siunasin kypäräaikaa, kun luin juttuasi! Terveisiä reippaalle pikkumurulle!
Ja hyvä keitto!
Älä muuta sano. Täällä on siunattu kypäräaikaa ja erityisesti selkäpanssaria. Seuraavaan reissuun hommataan panssarit myös meille aikuisille. Terkkuja kerrottu ja sait terkkuja takaisin 🙂