Syksy on saapunut ja makeanhimo sen myötä. Erehdyin tekemään muffinsseja edellispäivänä ja siitä se sitten lähti. Tänään iski suklaanhimo ja jostakin kumman syystä pöydällä ollut kookosmaitopurkki laukaisi mokkapalojen teon, selkeä ketjureaktio. Aika pienillä muutoksilla näistä tuli entistäkin maukkaampia ja vielä jäi takataskuun muutama kokeiltava uudistus. Suola teki ihmeitä tällekin reseptille ja kaneli sopii ihanasti pohjaan.
Äsken keittössä käydessäni totesin kahden suklaahiiren käyneen pellillä ja kuorrutteen kadonneen mystisesti. Ehdin sanoa muutaman valitun sanan, mutta sitten muistin – noinhan minäkin sen aikoinani tein. Onkohan tämä periytyvää?



Mokkapalat
Ainekset
Pohja
- 3 munaa
- 3 dl sokeria
- 4 dl gluteenittomia jauhoja Semper tai vehnäjauhoja
- 0,5 dl kaakaojauhetta sokeroimatonta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl inkivääriä jauhettua
- 2 tl kanelia
- 1/2 tl kardemummaa
- 1,5 dl kookosmaitoa
- 100 g voita sulatettua
- Ripaus suolaa
Kuorrute
- 450 g tomusokeria
- 0,75 dl kaakaojauhetta
- 3 rkl voita sulatettua
- 6 rkl kahvia vahvaa
- Päälle sormisuolaa
Valmistusohje
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti. Lisää kookosmaito ja sulatettu voi. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
- Mittaa kulhoon tomusokeri, kaakaojauhe, sulatettu voi ja kahvi.
- Sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute lämpimän pohjan päälle. Ripottele päälle hieman sormisuolaa.
- Tarjoile hieman lämpimänä sellaisenaan tai vaniljajäätelön kera
2 comments
Sama juttu meikäläisellä makeanhimon suhteen, ja kuinka sattuikaan; myös meillä leivottiin mokkapaloja sunnuntaina. Gluteenittomina, mutta aion kokeilla innoittamanasi kookosmaitoa ja inkivääriä seuraan satsiin!
Toivotaan, ettei syksystä tule pitkää 🙂 Inkivääriä olisi uskaltanut laittaa enemmänkin, joten voit huoletta ripauttaa vähän lisääkin sitä. Mukavaa viikonloppua!