Miten syvään voikaan huokaista kun pääsee perjantaina mökille merenrantaan. Miten onnekas olo on kun saa lämmittää saunaa pimeässä keskellä yötä ja pulahtaa uimaan pilkkopimeässä. Ihan kaikki eivät varmasti nauti tästä, mutta minä olen aina ollut tällainen mökkihörhö. Olen aina rakastanut yhtä paljon mökkeilyä, teini-ikäisenäkin. Sitä kun herää aamulla vähän viileässä mökissä ja saa laittaa takkaan valkeen. Tosin nyt on ollut niin lämmintä ettei takkaa ole vielä tarvinnut lämmittää.
Some pursuaa sienikuvia, mutta meitä ei lykästänyt kovinkaan paljon. Kun tulimme mökille bongasin mökkitien varrelta 2 kanttarellia. Tottakai noukin ne ja niillä oli hyvin tärkeä rooli perjantai-iltana. Kanttarellit pääsivät kylpemään Napueen yhdessä mustikoiden kanssa. En oikeastaan olisi voinut keksiä mitään parempaa kahdelle kanttarellille. Kanttarellit maistuivat Napue-mustikka kylvyn jälkeen erinomaisesti marinoituneilta. Seuraavaksi kokeilen tätä puolukoiden kanssa. Karpalot olen jo pitkään korvannut jäisillä puolukoilla, koska meiltä ei karpaloita valitettavasti löydy ja puolukoita saa nin helposti metsästä.
Onneksi löysin lauantai-iltana myös yhden herkkutatin, jotta saimme pihvin kanssa hyvä sienimuhennoksen creme fraichen kanssa. Tällä kertaa jätin Dijon sinapin pois, koska tuoreet ihanat herkkutatit eivät tarvi muuta kuin suolaa.
Näillä eväillä on taas mukava lähteä uuteen viikkoon!


Mustikka-kanttarelli Napue
Ainekset
- 4 cl Kyrö Napue giniä tai muu vastaava laadukas gini
- n. 2 dl Fever-Tree elderflower tonic water
- 2 rkl mustikoita jäisenä tai tuoreena
- oksa rosmariinia
- 1 kanttarelli
Valmistusohje
- Pudota mustikat lasin pohjalle kaada sekaan Napue ja tonic. Lisää rosmariini ja kanttarelli sekä tarvittaessa jäitä. Muista syödä superfoodit drinkin nauttimisen jälkeen. Kippis!
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
4 comments
Voi, ihana, Suomi-henkinen idea 💕
Ja voih, niin hyvää <3
Mun sieniretken saalis oli yksi tatti, josta tein ihmepizzan viidelle hengelle!
Iso tatti, paras tatti 🙂 Tattipizza on niin täydellisen hyvää!