Meillä on vappupöydässä myös toinen herkullinen salaatti. Toisen eli parsa-pekonisalaatin ohjeen laitoinkin jo blogiin. Mustikka-mozzarella-salaatti tulee tässä. Tämäkin salaatti sai inspiraationsa Ruokatorstain helpot ja hyvät -kirjasta, mutta koki muodonmuutosta meidän pöytään tullessaan. Jätin leivän ja sipulin pois.
Thaibasilika sopii tähän aivan täydellisesti. Jos sitä ei löydy, niin korvaa se tavallisella, mutta metsästä thaibasilikaa, se on sen arvoista. Jos thaibasilikaa jää ylimääräistä, niin loput lehdet voi laittaa vaikka smoothien sekaan. Thaibasilikan maussa on ripaus kanelia ja anista eli ihan täydellistä pehmeän mozzarellan ja makean mustikan ja hapokkaiden tomaattien kanssa.


Mustikka-mozzarella-salaatti
Ainekset
- 4 dl salaatti seosta
- 500 g tomaatti (kirsikka)
- 2 dl mustikka
- 2 palloa mozzarella
- 1 dl thaibasilikanlehtiä
Kastike
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 tl vaaleaa balsamiviinietikkaa
- ½ tl hiutalesuolaa
- muutama kierros mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Tee kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
- Laita salaatti lautasille. Puolita tai viipaloi tomaatit. Laita ne mustikoiden kanssa salaatin päälle. Revi joukkoon mozzarella ja lisää basilika. Valuta päälle kastike.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass