Otin kokeiluun Nigella Express -kirjasta mirin-glaseeratun lohen, josta luvattiin että tämä on varmasti nopein tapa luoda kulinaarinen sensaatio.
Sushikokeiluiden takia hyllystä löytyy tällä hetkellä japanilaiseen keittiöön kuuluva purkki jos toinenkin. Olen aiemminkin tehnyt vastaavalla tavalla lohta ja todennut sen erinomaiseksi ja näin kävi nytkin. Lohi tarjoiltiin riisinuudeleiden kera, kastike maustoi nuudelit ihanasti. Kevätsipulin sijaan nappasin pakkasesta kotimaista purjoa ja ripottelin päälle. Ohjeessa ei asiasta mainittu, mutta kuvasta kävi ilmi, että nahka poistetaan ennen paistoa. Myöskään paistoaika ei riittänyt, koska en halunnut tällä kertaa sisältä punaista lohta.


Mirin-glaseerattu lohi
Ainekset
- n. 1/2 dl miriniä
- 4 x 125 g lohta leikattuna fileen paksuimmasta kohdasta niin, että ovat kapeita ja paksuja eivätkö leveitä ja ohuita
- 50 g ruokosokeria hienoa
- n. 1/2 dl soijakastiketta
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 1-2 halkaistua kevätsipulia ohuina suikaleina
Valmistusohje
- Sekoita mirin, sokeri ja soijakastike matalassa astiassa, johon mahtuvat kaikki neljä lohipalaa. Marinoi lohta liemessä 3 minuuttia ensin toiselta puolelta ja sitten 2 minuuttia toiselta puolelta. Kuumenna sillä aikaa suuri tarttumaton paistinpannu liedellä.
- Paista lohta kuumalla kuivalla pannulla 2 minuuttia, käännä palat ympäri, lisää marinadi ja paista vielä 2 minuutin ajan.
- Nosta lohipalat pois pannulta tarjoilulautaselle, lisää viinietikka kuumalle pannulle ja lämmitä.
- Kaada tumma, makean suolainen kastike lohen päälle ja koristele kevätsipulisuikaleilla. Tarjoa lohi riisin tai nuudelien kanssa, miten vain haluat. Harkitse myös sushi-inkiväärin tarjoamista ruoan lisukkeena.
2 comments
Kiitos kirjavinkistä, kuulostaa just hyvältä!
Ole hyvä, olen selaillut kirjan nyt kannesta kanteen ja olen vakuuttunut pätevyydestä 🙂