Tekaisin nimpparisankarille marenkitortun eilen ja kakkuvati tyhjeni nopeammin kuin koskaan. Britatorttu on aika nopea ja suhteellisen helppo tehdä. Jännitysmomentin tarjoaa torttulevyn irrotus leivinpaperista, ainakin gluteeniton tahtoi jäädä kiinni. Valitettavasti kuvausmateriaali oli kadonnut lähes kokonaan, kun muistin kameran. Onnistuin pelastamaan vain yhden pikku kulman kakusta kuvaukseen.
Miten ihanaa tämä onkaan kesällä mansikkatäytteellä ja kermavaahdolla. Kyllä se kesä taas pian tulee!
![]() |

Omena-Britatorttu
Ainekset
- 125 g voita
- 1 dl sokeria
- 2 keltuaista
- 1 dl maitoa
- 1 1/2 dl vehnäjauhoa tai gluteenitonta jauhoseosta
- 2 tl leivinjauhetta
Marenki
- 2 valkuaista
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte
- 3 dl kermavaahtoa
- 2 banaania siivutettuna
- 2 1/2 – 3 dl omenahillo
Valmistusohje
- Erottele valkuaiset keltuaisista. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa varovasti sekoitellen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille lähes pellin kokoiseksi levyksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaa koko ajan voimakkaasti vatkaten. Levitä marenkiseos pohjalevyn päälle varovasti, etteivät taikinat sekoitu. Paista 175-asteen lämmössä 20 minuuttia. Anna levyn jäähtyä.
- Leikkaa kakkulevy kahteen osaan ja irrota ison paistinlastan avulla leivinpaperista. Levitä toiselle levylle omenahillo, siivutetut banaaninpalat ja kermavaahto. Nosta toinen levy päälle. Anna vetäytyä jääkaapissa.
1 comment
Kysyit Brita nimen alkuperää. Siihen en ihan voi vastata mutta kakku on saanut alkunsa kilpailun kautta (voitti kisan) ja on jo aika "vanha". Ohje oli minulla leikattuna tallessa ja epäilen sen olevan Jaana nimisestä lehdestä. Sellaistahan ei enää julkaista. Kilpailu todennäköisesti jostain päin 80-lukua.
T. Raili