Tällä kertaa rommi meni pannulle ja pannu-uuniin. Olen jo useamman kerran haikaillut Tomi Björckin Huippukokin kotiruokaa 2 kirjassa olevan pannarireseptin perään. Tämä ei näytä kovin kauniilta, mutta maistuu ihan pirun hyvältä. Reseptissä käytettiin mascarponea, mutta creme fraiche ajoi asiansa oikein hyvin. Reseptissä ei ole ollenkaan jauhoja eli se on samalla myös gluteeniton. Sanoisin, että täydellistä pannaria ja rommi maistui hyvältä myös näin.






Päärynä-omenapannukakku ja kanelikaramellia
Ainekset
Pannukakku
- 2 granny smith omenaa
- 2 päärynää
- 50 g voita
- 3 rkl fariinisokeria
- 4 kananmunaa erottele valkuaiset ja keltuaiset
- 1 sitruunan kuori luomu
- 1 rkl hunajaa
- 2 rkl rommia
- 1/2 tl jauhettua kanelia
Kanelikaramelli
- 100 g fariinisokeria
- 2 rkl suolatonta voita
- 1 rkl vettä
- 1/2 tl jauhettua kanelia
Tarjolle
- 200 g mascarponea tai creme fraichea
- kanelikaramellia
Valmistusohje
- Kuori ja pilko omenat ja päärynät isoiksi paloiksi. Laita voi uunin kestävään pannuun ja sulata voi. Lisää omenat ja päärynät pannuun. Anna niiden hautua, kunnes alkavat saada väriä. Lisää 1 rkl fariinisokeria ja anna hedelmien karamellisoitua.
- Sekoita kulhossa keltuaiset, raastettu sitruunan kuori, hunaja, rommi ja kaneli. Vaahdota toisessa kulhossa valkuaiset ja fariinisokeri. Sekoita valkuaisvaahto keltuaismassan joukkoon varovasti nostellen ja kaada seos pannulle omenoiden ja päärynöiden päälle. Heiluttele pannua, jotta massa tasoittuu.
- Laita pannukakku uuniin 200 asteeseen 10-15 minuuttia. Tarjoile mascarponen tai creme fraichen ja kanelikaramellin kanssa.
Kanelikaramelli
- Laita kaikki ainekset kattilaan. Sekoita ja anna hautua hiljalleen, kunnes seos on siirappimaista. Nosta sivuun.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass