Mitä pöytään pääsiäiseksi? Upposin arkistooni hetkeksi ja kaivoin sieltä vinkkejä pääsiäispöytään.
Ekana vaihtoehtona
Alkuruoka
Sinisimpukat
Pääruoaksi
Hirven ulkofile, herkkutattikastikkeella ja fenkoli sitruunarisotolla
Jälkkäri
Karpalosemifreddo, marengilla ja kinuskikastikkeella.
Kokomenu löytyy täältä klik.
Muita alkuruokavaihtoehtoja
rapucocktail avokadopureella ja maissilastuilla tai skagen mätipalat.
Pääruoaksi voisi tehdä myös lammasburgerin granaattiomenalla. Jos paisti on vielä pakastimessa, saattaisi jääpaisti sisusiirapilla olla se oikea tai hirven ulkofile punaviinirisotolla. Nämä riistasta tehdyt voi aivan yhtä hyvin tehdä naudanlihasta.
Jälkkäriksijääkarpaloinen pavlova, valkosuklainen passionkakku tai maailman parasta suklaakakkua. Nämä kaikki ovat myös glueenittomia.
Ja sitten pääsiäisen viineihin
Punaviinit
Zuccardi Q Cabernet Sauvignon 2011, Argentiina 18,89 € Alko
Täyteläinen, keskitanniininen, mausteinen, mustaherukkaa, vaniljaa
Tummille liharuoille, riistalle, lampaalle, grilliruoalle.
Tempus Two Copper Series Shira 2011, Australia 17,99€ Alko
Keskitäyteläinen, tanniininen, yrttinen, mustaherukkaa ja suklaata
Tummille liharuoille, riistalle, lampaalle sekä koville juustoille myös sellaisenaan.
Concannon Livermore Petite Sirah 2012, Yhdysvallat 14,95€ Alko
Täyteläinen, pehmeät tanniinit, karhunvatukkaa, mausteisuutta
Tummille liharuoille, riistalle ja koville juustoille
Valkoviinit
Gisselbrecht Riesling Grand Cru Muenchberg 2011, Ranska 19,98€
Kuiva, hedelmäinen, täyteläinen, mineraalinen,
Vaalealle kalalle ja äyriäisille.
Kloster Eberbach Riesling Trocken 2013 6,97€ / 0,375l Alko
Kuiva, hedelmäinen, aprikoosia, mineraalisuutta ja sitrusta.
Simpukoille, äyriäisille tai vaalealle kalalle
Lisää viinivinkkejä täältä.
Toivottavasti näillä eväillä on hyvä lähteä pääsiäistä kohti. Minä alan nyt miettimään mitä meidän pöydässä olisi tänä pääsiäisenä.
7 comments
No just olin ajatellu kans tehdä gratinoituja sinisimpukoita…
Sulla alkaa siis olemaan suunnitelmat selvillä – se on paljon enemmän kuin mulla 🙂 Ihanaa pääsiäistä!
Hyvät vaihtoehdot sinulla! 🙂
Voisikin joku päivä tehdä simpukat alkuun ja lammasburgerin pääruoaksi. Nam.
Pääsiäinen on ihanan pitkä ja onneksi siihen mahtuu paljon ruokaa 🙂
Ihania pääsiäis-herkkuja… tässähän herahtaa vesi kielelle!
Aurinkoista pääsiäistä teille kaikille!
Kiitos Kirsi, vaikka näin vähän jälkikäteenkin 🙂 Nyt odotellaankin jo Viinipäiväntasausta!
Hei etsin uusia ruokablogeja, löysin sinun blogisi.
Upeita juttuja täällä, vesikielellä katselen 😉
Tervetuloa tutustumaan minun ruokajuttuihin
http://www.scarletswalk.com
Terkuin
Scarlet