Tämä ei maistu kevyeltä, eikä täytä kevyesti, mutta onhan sen oltava kevyttä, koska siinä on niin paljon kasviksia.
Tämän jälkeen oli aivan pakko lähteä pihahommiin, niin hyvän energialatauksen keitosta sai. Sopii täydellisesti kylmään ja kolkkoon syksyyn. Pikku Murutkin söivät tätä, vaikka jotakin mutinaa kuuluikin pavuista ja niiden rakenteesta. Kommentoin Miksi ranskalaiset lapset syövät ihan kaikkea -kirjan ohjeilla. “Rakkaat lapseni, niistä ei tarvitse pitää, ne vain syödään”. No, ehkä kommentti ei nyt ihan mennyt noin, mutta suunta oli kuitenkin oikea.


Papu-jauhelihakeitto
Ainekset
- 2 sipulia
- 1 palsternakka
- 2 porkkanaa
- 3 valkosipulinkynttä
- oliiviöljyä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1/2 tl chilijauhetta
- 400 g jauhelihaa nauta tai riista
- suolaa
- mustapippuria
- 1 tkl paseerattuja tomaatteja
- 2 rkl punaista balsamicoa
- 1 l vettä
- lihaliemikuutio/fondia
- 1 tkl isoja valkoisia papuja
Valmistusohje
- Silppua sipulit ja palsternakka.
- Siivuta porkkana.
- Paista sipulia ja palsternakkaa kattilassa oliiviöljyssä, kunnes saavat hieman väriä. Lisää porkkanat ja paista vielä pieni hetki. Lisää paprika ja chlijauhe sekaan ja sekoita.
- Ota kasvikset kattilasta sivuun hetkeksi.
- Ruskista jauheliha, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kasvikset takaisin. Lisää paseerattu tomaatti, vesi ja liemikuutio.
- Anna kiehua hiljalleen 30 minuuttia ja lisää sen jälkeen balsamico ja huuhdellut pavut.
- Anna kuumentua vielä muutama minuutti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.