Vihdoinkin olen löytänyt parhaan gluteenittoman pizzapohjan. Aikojen kuluessa on kokeiltu todella montaa, mutta tämä on ehdottomasti paras niistä. Sellainen huippu rapea tämäkään pizzapohja ei ole, mutta huippu hyvä ja kypsennysajalla ja täytteiden määrällä pystyy pelaamaan tosi paljon. Resepti on ollut todella suosittu ja tykätty.
Olemme tehneet pizzan esilämmitetylle pizzakivelle, joka tietysti auttaa pohjan kypsymiseen.
Ihan loistava pizzakastike on ollut Barillan oliivipastakastike. Siitä riittää useampaankin pizzaan. Aivan vahingon kautta tulin sitä ensimmäisen kerran laittaneeksi. Lisäksi paistoimme pannulla kanttarelli-sipuliseosta pizzan päälle. Sitten muutama siivu chorizoa, päälle mozzarellaa ja vähän vielä juustoraastetta. Kun laitat pizzan uuniin, kannattaa tarkkailla pizzaa eikä niinkään aikaa. Päällinen ei saa tulla liian ruskeaksi, mutta pohjan pitää kypsyä. Jos pizza on yksinään uunissa voi laittaa vaikka alalämmön päälle jossakin vaiheessa, niin pohja kypsyy rapeammaksi. Uunin jälkeen laitan päälle lähes aina vielä tuoretta basilikaa, rucolaa ja valkosipulia siivutettuna.


Paras gluteeniton pizzapohja
Ainekset
- 50 g tuorehiivaa tai 11 g kuivahiivaa olemme tehneet tuorehiivalla
- 4 dl vettä
- 1 rkl psylliumia
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl suolaa
- 4 rkl oliiviöljyä extra virgin
- 6 dl gluteenitonta jauhoa (Semper fin-mix)
Valmistusohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää psyllium ja anna turvota 10 minuuttia.
- Lisää suola, hunaja sekä puolet jauhoista ja sekoita. Käytä apuna sähkövatkaimen taikinakoukkuja.
- Lisää loput jauhot, vatkaa sähkövatkaimella taikinaa vielä muutama minuutti ja lisää viimeisenä mukaan oliiviöljy.
- Taputtele taikina leivinpaperin päälle, pohjalle vähän jauhoja ja jauhotetuin käsin. Muotoile taikina haluamasi muotoiseksi ja kokoiseksi. Tästä määrästä tulee noin 1 uunipelti pizzaa paksummalla pohjalla tai kaksi pyöreää, normikokoista pizzaa ohuemmalla pohjalla. Me olemme tehneet 2 pyöreää pizzaa pizzakivelle.
- Jätä pohja kohoamaan pyyheliinan alle siksi aikaa, kun kuumennat uunipellin tai pizzakiven uunissa ja valmistat pizzan täytteet.
- Kun pohja on kohonnut, olen leikannut leivinpaperin kahtia ja kipannut pohjan pizzakivelle. Näin se ei jää kiinni mihinkään.
- Taputtele se vielä mieleisesi paksuiseksi pizzakivelle. Jos tykkäät ohuesta ja rapeasta pohjasta, taputtele pohja tässä vaiheessa tarpeeksi ohueksi.
- Täytä pizza haluamillasi täytteillä.
- Paista pizzaa 220-asteisessa uunissa valmiiksi kuumennetun pellin tai pizzakiven päällä noin 15 minuuttia. Tarkka paistoaika riippuu pohjan paksuudesta ja uunista, joten ole tarkkana uunin vierellä.
Vinkit
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening …
6 comments
Hei, mietin että miten saat siirretyä kohonneen pitsataikinan pizzakiven päälle? Vai annatko leivinpaperin olla siinä välissä?
UPEA GLUTEIINITON PIZZAOHJE. PITTÄÄPÄ KOKEILLA. KIITOS!
Olen tosi pitkään kokeillut erilaisia gluteenittomia pizzapohjia ja tämä on kyllä vertaansa vailla. 😘
Kiitos hyvästä ohjeesta. Olen pitkään etsiskellyt sopivaa pizzan reseptiä ja se löytyi! Gluteenittomuus on tuonut pienen haasteen onnistumisen puolelta ja nyt tämä on paketissa ainakin näiltä osin. Hyvillä mielin voi herkutella ja aistia aidon rapeuden. Ethän pahastu, että laitoin Facebookin seinälle tämän kyseisen linkin mainintana? Eli lisää toivottovasti piipahtelijoita tulee näiltä osin toivon mukaan.
Aivan mahtava kuulla, että olet päätynyt samaan kuin minäkin – tämä on vaan niin paras 🙂 Enkä tietenkään pahastu, sharing is caring. Oikein ihanaa pizzakesää!
Hei, osaatko sanoa kestääkö tällä ohjeella tehty pizza pakastamista? Tarkoitus olisi tehdä pitsaa lasten synttäreille isompi määrä etukäteen.