Joskus ne yksinkertaiset asiat ovat vaan niin hyviä. Kuten kukkakaalipyree, rakuunaporkkanat, sisäfilepihvi ja valkosipuli-persiljamaustevoi. Poikani totesi, näyttää hienostuneelta. Ehkä olisi voinut jopa ollakin, mutta kun tykkään tyrkätä maustevoihin kokonaisen valkosipulin (solon). Sen jälkeen se ei ole hienostunutta vaan hiton hyvää.
Ainainen vänkäyksemme mieheni kanssa jatkuu. Maustetaanko pihvit ennen paistamista vai vasta sen jälkeen. Toinen paistaa sekkarikellon kanssa ja toinen kääntää kun pisaroi. Voitte varmaan arvata, että minulla ei ole kello kädessä. Loppujen lopuksi molemmat paistavat aivan yhtä hyviä pihvejä, mutta luonne-erot näkyvät tässäkin.
Rakuunaporkkanat valmistuvat käden käänteessä siinä sivussa. Paloiksi, pannulle voin kanssa ja rakuunaa sekaan. Paistele, kunnes al dente ja lisää vielä vähän voita ja suolaa.
Maustevoi ei sekään ota aikaa. Laita valkosipuli tehosilppuriin, hurauta pieneksi, lisää voita ja vaikka kourallinen persiljaa. Hurauta tasaiseksi. Laita kelmuun pötköksi ja anna viilentyä jääkaapissa. Leikkaa paloiksi pihvin päälle.
Lisukkeeksi lempparini, kukkakaalipyree.
Tänään on meidän hääpäivämme, 14 vuotta naimisissa. Nämä alla olevat tuotiin aamulla sänkyyn – täällä on onnellinen nainen.
Kukkakaalipyree
Ainekset
- 1 kg kukkakaalia
- 100 g philadelphia tuorejuustoa ei kevyttä
- 25 g voita
- suolaa oman maun mukaan
Valmistusohje
- Keitä kukkakaalit vähässä vedessä kypsäksi. Älä kaada ihan kaikkea vettä pois vaan säästä 2 ruokalusikallista. Laita kattilaan myös tuorejuusto ja voi ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla. Yrttejäkin voi lisätä oman maun mukaan.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
2 comments
Näyttää tosi herkulliselta:) Ja onnea hääpäivänä:)
Kiitos <3