Meillä syödään paljon riistaa ja erityisesti hirvenlihaa. Useimmiten käytän hirveä kuten muutakin lihaa mitenkään reseptejä sen suuremmin muuttamatta. Ainoa joka vaatii hieman muutosta ovat hirvestä tehdyt lihapullat. Hirvipullista tulee helposti liian tiiviitä ja kuivia, jos ne tekee pelkästään lihasta mausteiden kanssa. Hirvenliha on lähes rasvatonta. En kuitenkaan ole halunnut lähteä lisäämään sianlihaa sekaan koska hirvenlihan maku on omaa luokaansa.
Olen kokeillut monenlaista muunnosta hirvipullista ja tässä on yksi parhaista. Hirvipullat ovat pehmeitä, meheviä ja pysyvät kuitenkin kasassa. Mausteita voi tietysti muutella oman mielen mukaan. Nämä maistuvat sellaisenaan, perunamuusin kanssa, ilman kastiketta tai sienikastikkeen kera. Lapset tykkäävät laittaa ketsuppia ja minä puolukkahilloa. Oman maun mukaan.


Parhaat hirvipullat
Ainekset
- 600 g hirven jauhelihaa
- 1/2 rkl sormisuolaa Maldon
- 1 rkl soijaa
- 2 rkl korppujauhoa gluteenitonta tai tavallista
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 1 dl creme fraichea 28%
- 1 kananmuna
- 1/2 rkl savustettua paprikajauhetta
- 1/2 rkl Provencen yrttisekoitusta
- 2 rkl punasipulia hyvin silputtuna
- mustapippuria
- voita ja oliiviöljyä Paistamiseen
Valmistusohje
- Sekoita keskenään kaikki aineet. Älä vaivaa ylimääräistä.
- Muotoile isoiksi pulliksi ja paista lihapulliin hyvä paistopinta pannulla.
- Laita uuniin n. 10 minuuttia 180-astetta.
- Ei haittaa vaikka pullat olisivat kevyesti punertavia sisältä.
- Tarjoile sellaisenaan perunamuusin kanssa tai tee samalla pannulla pullien paiston jälkeen sienikastike tai sienihöystö.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
1 comment
Kiitos tästä.
Tuli mehevimmät hirvenjauhelihapullat ja koko perhe tykkäsi.